Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebavilo, čo už. Musím súhlasiť s väčšinou, aj keď to robím nerád. Nejde mi o to, že teenagerské vyvražďovačky sú už obohranou platňou, lenže tento horor by sa dal charakterizovať ako "veľa rečí, málo skutkov". Akcie bolo naozaj minimum, vraždy za veľa nestáli a väčšinu filmu som sa nudil. Jednu hviezdičku dám za nádejný úvod, keď som aj napriek týmto "skvelým" ohlasom ešte veril, že z toho niečo bude. Škoda... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není to monstrum, je duševně nemocný......... Osobnosti zemřou, když zemře pacient, duše žijí dál - je to jen pověra ? Prvních deset minut pěkně navnadilo : krev, akce, dobrý děj - boj se rozparovače. Scéna z kondorem byla zajímavá a veselá (33 minuta). Okolo 60 minuty to začalo dostávat obrysy. DIALOG : BAD (Max Thieriot) - Dáš si něco k pití ? ALEX (John Magaro) - Máš jed na krysy ? BAD - Ne, právě došel. Přinesu ti vodu........... Další urban legend tentokráte z Livertonu ožívá na filmovém plátně. Možná je to tak trochu průměr, ale dá se to na delší dobu zapamatovat. CITÁT - Chcípni, chcípni,chcípni.......... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, s jakým záměrem tvůrci film točili, když už na papíře musel vypadat jako volovina. Příběh je chudý a herci spolu s postavami opravdu špatní. Dalším velkým minusem jsou vraždy, které jsou nezajímavé a monotónní. Velkej průser je i digitální krev, která nemá ve filmu co dělat. Na druhou stranu musím s udivením říct, že jsem se nenudil (alespoň za to je ta jedna hvězda). Craven má to štěstí, že tenhle rok natočil i prvotřídní pokračování Vřískotu, jinak by si u mě zkazil reputaci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na to, aky je Wes Craven odbornik na hororry /Hills Have Eyes 1977, Scream...../ je tento film neuveritelny scenaristicky vyplach, kde logika nie je ziadna, strasidelna atmosfera evidentne patri do sveta sci-fi a herecke osadenstvo by si zasluzilo za tuto sracku minimalne vyprask. 5 % za vyvrazdovacky .... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wes Craven je stálou súčasťou v rebríčku mojich obľúbených režisérov. Bol to filmár, ktorý sa navždy zaradil medzi významných tvorcov v oblasti horrorovej tvorby. Počas svojej dlhoročnej kariéry natočil mnoho horrorov, ktoré sa stali kultovými dielami. Stačí spomenúť série "Nočná múra z Elm Street", "Hory majú oči" alebo "Vreskot". V roku 2015, päť rokov pred svojou smrťou, vyprodukoval a zrežíroval podľa vlastného scenára svoj predposledný celovečerný snímok, ktorý nesie názov "Vezmi si moju dušu" (My Soul to Take). V žiadnom prípade nemožno radiť tento film k jeho najlepším titulom. Skôr by sa dalo konštatovať, že mu s pribúdajúcim vekom už dochádzal dych a jeho kreativita sa otupila. No ako jeho verný fanúšik mu za tento teenagerský horrorový thriller tri hviezdičky dám. Priznám sa však, že keby pod tým nebol podpísaný Wes Craven, tak je moje hodnotenie nižšie. *** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)

Reklama

Reklama