Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý Donnerův snímek s Melem Gibsonem a Julií Roberts v hlavních rolích. Celé se to dost točí kolem konspiračních teorií. Jerry v podání Gibsona je považován za jakéhosi podivína a všem vykládá své šílené teorie. Nikdo krom Alice ho ale nebere vážně. Vše se změní ve chvíli, kdy je sám unesen a vyslýchán. Pak už jen vidíme sérii nekonečných honiček a útěků před jakousi tajnou organizací. Místy mi to připomnělo filmy o Bourneovi. Je tam pár dobrých momentů, ale na plný počet tomu něco chybí. Možná jsem čekal, že se to bude vyvíjet trochu jinak. Patrick Stewart tu dost dobře hraje záporáka, který po Jerrym jde. Určitě ale stojí za to film vidět. "Přes les nevidíte stromy." ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prekvapive povedeny konspiracni kousek. Chvilku sice trva, nez se rozjede, ale stoji to za to. Potesujici odkaz na Donnerovu kultovni Ladyhawke a misty super hudba Cartera Burwella. Dokonce mi ani nijak zvlast nevadila Julia Roberts, coz je pomerne nevidany jev. " I'm only paranoid because they want me dead." 7/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Filmy o konspiračních teoriích mám moc rád a tenhle patří k těm lepším. Navíc je tady vynikající Mel Gibson v roli "roztržitého" taxikáře Jerryho. Donner SPIKNUTÍ vede jistou rukou, díky které se nebudete nudit. A jako bonus tu máme geniální scénu, kdy Jerry přivázaný ke kolečkovému křeslu prchá pryč z budovy. Na něco takového se prostě nezapomíná. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Osvědčená spolupráce velmi dobrého režiséra Richarda Donnera a výborného herce Mela Gibsona se tímto filmem jen a jen potvrzuje. Navíc mezi sebe přijali i krásnou Julii Roberts, které to neuvěřitelně sluší v tomto snímku. Skvělý padouch v podání Patrick Stewarda. A důležité je, že hvězdné trio Mel Gibson, Julia Roberts a Patrick Stewat předvádějí výtečné výkony. Scénář nemohl dopadnou jinak než parádně, protože se ho ujal Brian Helgeland, který je zárukou dobré kvality. Naprosto dokanalou práci odvedl Carter Burwell, jehož hudba je velice působivá. Ke konci filmy jsem měl menší bordel v hlavě, o co tam vlastně šlo, ale skoro hned se mi rozsvítilo. Něco málo přes dvě hodiny mi uteklo neskutečně rychle, což mi dokazuje, že jde o vydařený film. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorom v plnej miere vidno herecke (ne)kvality Mela Gibona, avsak jeho velku charizmu, ktora paranoidnospikleneckemu Jerrymu dodava to, co v 21.storoci na Gibsonovych postavach vidiet len zriedka. Sprisahanie je klasicky thriller, kde tvorcom je sumafuk, ze to cele akosi nemal logiku, co je vlastne dominantnym rysom velkej vacsiny takychto filmov z 90.tych rokov. Hlavne, ze tam hra Gibson a Julia Roberts...celkom chapem, ze sa Donnerovi po tomto filme uz nejako velmi do tocenia noveho materialu nechcelo. Ked je raz latka vycerpana, len tazko sa to zmeni... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama