Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto paranoidnímu thrilleru, který se díky ne náhodným konspiračním teoriím hlavního hrdiny stáva chvílemi i docela zábavnou komedií, zcela kraluje výkon Mela Gibsona, který opět dokazuje, že umí hrát a to dokonce moc dobře (a nemusí mít v ruce meč nebo pistoli - i když ta se také na okamžik mihne). Patrick Steward jako hlavní záporák také stojí za to. Moc zajímavý mix zábavy a napětí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když jsem to kdysi viděl poprvé docela mě to nebavilo a Gibson mi silně lezl na nervy.. Kupodivu, když jsem to teď viděl po letech znovu, líbilo se mi to velmi (přestože mi i tentokrát Gibson lehounce na nervy brnkal). Možná jsem měl víc klidu si ho pořádně vychutnant, možná stoupl v mých očích ve srovnání s tím co se teď točí za blitky a prodává jako ačkové thrillery. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Filmy o konspiračních teoriích mám moc rád a tenhle patří k těm lepším. Navíc je tady vynikající Mel Gibson v roli "roztržitého" taxikáře Jerryho. Donner SPIKNUTÍ vede jistou rukou, díky které se nebudete nudit. A jako bonus tu máme geniální scénu, kdy Jerry přivázaný ke kolečkovému křeslu prchá pryč z budovy. Na něco takového se prostě nezapomíná. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prekvapive povedeny konspiracni kousek. Chvilku sice trva, nez se rozjede, ale stoji to za to. Potesujici odkaz na Donnerovu kultovni Ladyhawke a misty super hudba Cartera Burwella. Dokonce mi ani nijak zvlast nevadila Julia Roberts, coz je pomerne nevidany jev. " I'm only paranoid because they want me dead." 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Richard Donner je výborný režisér, je to jediný režisér okrem samotného Gibsona, ktorý to s Gibsonom dokonale vie. Lenže keď je scenár chaotický, neprehľadný a nevie, čo chce vlastne povedať, tak geniálny film z toho nenakrúti. Spiknutie v televízii nevyhľadávam, asi aj kvôli dĺžke, nie je to ten typický neopozerateľný Donnerov mainstream. Aspoň sa vydarila ústredná trojka a atmosféra. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film je již pátou spoluprací Richarda Donnera a Mela Gibsona (Jerry Fletcher). Hned čtyřikrát se setkali při natáčení série Smrtonosná zbraň a spolupracovali spolu také u westernové komedie Maverick (1994). (Itar)
  • Doktor, který pustil Alici dovnitř za Jerrym je Donal Gibson, mladší bratr Mela. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama