Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (386)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sešla se takhle partička nadšenců a řekla si, že by měli už konečně natočit nějaký film. "Mám nápad!!" řekl Chris. "Časová smyčka, to už tu dlouho nebylo! Navíc to může mít děr, kolik chce, a když mě nenapadne žádné logické rozuzlení, než ráno na hajzlu dopíšu scénář, ukončíme to začátkem!!! Budeme li hodinu čtyřicet opakovat to samé, tak vám garantuju, že už tak ve třetím kole budou všichni konzumenti tak zmatení nebo znudění, že nebudou vědět, která bije, a i když se hlavní hrdinka bude chovat jako iracionální 3,14ča, nikdo se nad tím ani nepozastaví!! Dá se to udělat i levně! Najmeme šest ochotníků a do hlavní role obsadíme moji snoubenku! Je sice neherečka, hnusná jak cikánské hračky, ale za to skvěle kouří ...". "Hmmm, úžasný nápad, Chrisi, to bude fuckt COOL", nadšeně přitakali ostatní. "Jdeme do toho...". ********** Sešla se takhle partička nadšenců a řekla si, že ...................... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Hodně zajímavá věc, kterou není moc jednoduché popsat. Respektive mohl bych vám tu napsat o čem to je, ale vyspoileroval bych vám na tom filmu to nejlepší. Žena se probudí v typickém depresivním americkém baráčku a něco je s ní špatně. Už si nepamatuju, jestli v tom figurovalo malý děcko, ale asi jo. Omámeně působící se dopraví do přistavu a nasedá na motorem vybavenou plachetnici s přátely. Po cestě si její divnosti všimnou i ostatní, ale to už pomalu přestává fungovat vysílačka a přichází bouře, která nemá dlouhého trvání. Zase a znovu, nechoďte na CSFD. Už jenom první slova a naznačený subžánr vám zničí pointu, na kterou by jste jinak došli až za nějakých 25 minut. Tenhle "horor" zabrousí hodně do sci-fi a zhruba do půlky stopáže dokáže hodně příjemně překvapovat a bavit. Po půlce vám ale dojde, na co přesně vlastně koukáte a do konce už si neužíváte překvapení a promakaný příběh, ale vymakanou realizaci premisi. Proč ne, za zkoušku to rozhodně stojí ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že jsem čekal vyloženě hovadinu, ale v pozoru jsem se před shlédnutím rozhodně měl. A výsledek? Hororový mix snímků Na Hromnice o den více, Lodi duchů a Osudového doteku mne pobavil přímo královsky! Vlastně jen dvě maličkosti mi vadily nejvíce: okatě digitální racek (po třetím záběru na okřídlence vážně otrava) a fakt, že hrdinka celý snímek proskotačí v sexy blůzičce s výstřihem a nakonec ani neukáže vnady... Jinak nemám sebevětších výhrad - možná až na ten taxík na konci. Ale líbí se mi, že tento film se dá pochopit minimálně třemi různými způsoby. Já osobně jsem si jako stručné vysvětlení pro celou pointu vybral slovíčko očista. O několika scénách, ze kterých mrazí, je také vhodno se zmínit, a už kvůli těm slušným WTF momentům stojí myslím za to se na Triangle podívat. Slušná žánrová prácička pro sobotní večer. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jessie (Melissa George) se se svými přáteli vydává na jachtě na otevřené moře. Ztroskotají však a spásu naleznou v podivném parníku z třicátých let bez posádky, který se objeví jako na zavolanou. Jenže po nalodění na něj se začnou dít zvláštní věci. Jessie se tady vyskytne ve dvou verzích, jako hodná a zlá, a všechny vyvraždí. Jessie se ocitla uvězněná v dokola se opakující smyčce, ze které není úniku, ale není jasné, jestli je blázen, nebo se jí to jen zdá, anebo je parník prokletý. Stoprocentní odpovědi se v závěru stejně nedočkáme, ale přesto jsem byl po celou dobu solidně napnutý, protože film nabral pěkné tempo, nebyl ukecaný a vládl vynikající režií Christophera Smithe, který si také napsal scénář. Jeho režie snese ta nejpřísnější měřítka, a pokud je coby scenárista slabší, režijně si může troufnout na cokoliv a klidně na další (mysteriozní) horor. Melisse George jsem její zápornou verzi věřil trochu méně, ale její kladná verze byla překvapivě zajímavější. Nebylo vůbec snadné z té tajuplné smyčky vybřednout, protože režisér sám si na sebe svým scénářem tak trochu ušil smyčku, ale zvládl to v pohodě a předvedl, že je schopný natočit originální horor s předivem tajemna, který uplyne jako voda. Hrozí však, že se divák ve filmu postupně mírně ztratí, což ztíží orientaci v ději. Tedy trochu zamotané, překombinované, ale v konečném vyznění rozhodně zajímavé. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Krátké, svižné a snaživé béčko, které vizuálem a celkovým lookem určitě neohromí, ale nápaditostí rozhodně ano. Je to zajímavé wtf, umí se zde budovat atmosféra a i celkový point je na vysoké úrovni, jen je to prostě pořád „jen“ béčko, které, býti zpracováno o něco lépe, by mohlo být potenciálně na prvních příčkách svého (sub)žánru. Solidní kousek. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)
  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)

Reklama

Reklama