Reklama

Reklama

Polská emigrantka Lena je uklízečkou na letišti Heathrow. Po jedné směně jí ujede autobus, ale kamarádka Birdie jí naštěstí velice ochotně nabídne přespání v rodinném domě nedaleko letiště. To ještě Lena netuší, že se dostane do rukou psychopatické mamky a taťky, kteří si přímo pod ranvejemi vytvořili vlastní svět, kde vládnou jejich pravidla a zákony. Snímek, který začíná jako sociální drama Mika Leigha, se velmi rychle zvrtne v krvavou a zvrhlou hru o přežití, v níž zpočátku nejistá Lena dokáže uhrát jisté body a získat pozornost a snad i důvěru mamky. Snímek se nebrání velmi černému humoru a svérázně paroduje životní styl a každodenní rituály britské rodiny. Režisér k filmu dodává: „Vyrostl jsem ve stínu letiště Heathrow a zvuky, které slyšíte v tomto filmu, jsou zvuky mého dětství.“ Snímek Mamka a taťka byl uveden ve Velké Británii v televizi o Vánocích a vzbudil velice kontroverzní reakce. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další zvrhlá rodinka. Uklízečka na Heathrow je uvězněna v domku hned u letiště a tam jak fyzicky, tak hlavně psychicky mučena, svým dovým taťkou a mamkou. Toto britské exploitation mě ničím zvlášť nenadchlo. Pravda, je zde dobrý úchylák v roli hlavy rodiny, sympatická představitelka hlavní role, slušný závěr. Ale jinak to jaksi postrádá větší koule a i samotném prostředí a násilí se dalo ještě zapracovat. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Sadisti a zvrhlíci byli, jsou a budou... A očividně je to asi i nakažlivé, obzvlášť pokud někdo v takovém prostředí vyrůstá. Přestože pro mě představují horor i večerní zprávy a celkově se hororům vyhýbám obloukem, tak tenhle film na mě silně zapůsobil. Rozhodně to není samoúčelně natočená úchylárna, ale herecky i filmařsky skvěle zvládnuté psychologické drama o jedné silně zvrácené rodince ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Milá to anglická rodinka. Taká obyčajná... To normálne dojdete prespať a zobudíte sa s prerezanými hlasivkami, nejaká starnúca ženská vám pchá to chrbta ihly, fotrík vedľa reže prebytočné mäso a ku raňajkám si navyše môžete kludne pustiť porno. Ak máte radi sado maso, naštve vás vlastne len fakt, že ste sa stali obeťou šikany zakomplexovanej upratovačky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle bylo označený jako nejdrsnější britskej horor za posledních 10 let, tak to tam museli asi pořád točít samý pohádky, jinak si to vysvětlit fakt nedovedu, ještě tak na začátku ,když se tam objeví vypasenej úchylnej taťulda se zakrváceným nátělníkem a kladívkem, tak sem si říkal, že by to špatný být nemuselo, jenže pak se to zvrhne v takový jakoby psychický týrání a věznění, čehož je v exploitation žánru mraky a daleko líp zpracovaný a až na výjimky(taťka se udělal do nějakýho zakrvácenýho kusu masa a ani sem radši nedomýšlel co to bylo, i když mě pár věcí napadlo) bez nějakých drsnějších scén a člověka pak už jen potěší aspoň průměrnej konec, ale jinak docela slabota, čekal jsem, že tam mamka s taťkou budou řádit daleko víc, navíc sem se s hlavní hrdinkou moc nesžil ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mamka a taťka byly fakt hodně ujetí a to tak, že byli fakt psycho... Docela jsem to nečekal, že to bude takovej syrovej bezcitnej film. Pravda, je tady spíš víc zabíjení a krve, než deviantních zhovadilostí, ale ten, kdo to napsal, měl asi celkem silnej žaludek. No, mě to ale zase až tak nepřekvapilo, protože na podobná témata jsem psal na základce slohové práce. Ale musím uznat, že z tohoto žánru, tudíž uvěznení nevinnejch, hrátky s nima, mučení a zabíjení, to patří k té zajímavější půlce. A to hlavně kvůli taťkovi, kterýho si asi budete pamatovat do konce života. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci měli na natáčení pouhé 3 týdny. (Matared)
  • Během závěrečných titulků běží černobílé záběry, které monitorují členy rodiny. Tuto scénu natáčela Ainsley Howard, která ve filmu hraje postavu Birdie. (Matared)
  • Film byl ve Velké Británii uveden v televizi na Vánoce. S ohledem na název řada diváků očekávala rodinný film. Zhlédnutí se nevyhnulo ani několik dětí. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno