Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (254)

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Goonies ma v mojej mladosti z nejakého nepochopiteľného dôvodu minuli a pri doplnení tohto restu tým pádom chýbal nostalgický faktor. Pri čítaní krátkeho obsahu som si film predstavoval vizuálne zaujímavejší, pobehovanie po tuneloch s pascami a prenasledovanie zločincami znie lákavejšie  akým je výsledok. Každopádne cítiť, a nie je to vôbec zanedbadeľný poznatok, že pre mladé ročníky v osemdesiatkách to musel byť vrchol tvorby pre deti a mládež a pravidelné opakovačky tento pocit v nich iba utvrdzovali. Ako by som vnímal Nekonečný príbeh, ak by som ho prvýkrát videl dnes? Netuším. Ukričanosť mi neprekážala, mierne ale sklamalo finále na lodi a dovetok na pláži je na facku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když sem si to pouštěl, tak sem ani netušil, že už sem to onehdá viděl, ale při břisním tanci cvaldy a záběrech na nemotoru sem si okamžitě vzpomněl a pak už se jen výborně bavil u tohohle rodinnýho dobrodružnýho filmu, kde jsou v dětských rolí dneska už docela dost známí herci jako Sean Astin, Josh Brolin nebo Corey Feldmann ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dohnal tuto klasiku. Není to vůbec špatné a vidět to jako dítě, tak je to můj hodně oblíbený film. Bohužel jsem to jako dítě neviděl a bohužel jsem to viděl s dabingem (myslím si, že originální znění by bylo lepší). Film vypadá parádně (ta technická stránka v druhé polovině a v závěru je úchvatná), má to dobré postavy a parádní druhou půlku. Dost mě mrzí, že mi nesedla část v hospodě a neocenil jsem některé momenty, kde už na mě nefunguje nostalgie jako u diváků, co to viděli v dětství. Zde mě to moc nebavilo a i tempo bylo pomalejší. Režisér Richard Donner odvedl špičkovou práci, scénář od Columbuse není vůbec špatný a herci hrají dost dobře a užívají si to dobrodružství. Rošťáci jsou hodně fajn film. ()

andriy 

všechny recenze uživatele

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec...skvělá a zábavná dobrodružná podívaná. Update: Tak jsem se na to podíval znovu po mnoha letech, a z mého dětského nadšení nevyprchalo vůbec nic. Poprvé jsem film viděl v originále a musím říct, že český dabing se tehdy hodně povedl, některé hlášky jsou dokonce do češtiny přeložené lépe, než je tomu v původním znění [viz třeba "Fuj, ty smrdíš víc jak celá tělocvična." :)]. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nejedná se o židy, kteří propadli roštem! A nejedná se ani o kdovíjak dobrý film, protože všechny charaktery (u dětí by to tak nevadilo, ale především dospělí) se chovají jako infantilní trotlové a celé mi to přišlo tak pro zanedbané dvanáctileté olizovače chemoprenu. Naštěstí to aspoň dobře uteklo. 50% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (58)

  • Make-up Johna Matuszaka trval 5 hodin. Mrkací oko, které bylo mimo jeho obvyklého umístění, bylo ovládáno dálkově. Proto musel někdo odpočítávat mrkání, aby John mrkal synchronizovaně. Při natáčení na lodi bylo nutné, aby se John nenamočil. Bohužel se namočil, což o den zdrželo natáčení. (mi-ib)
  • Když se Fratelliovi bratři hádají, Anne Ramsey opravdu pohlavkuje Roberta Davi. Bylo jí totiž řečeno, ať jej uhodí, co nejvíc může. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama