Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Atmosférou nabitý horor,který má skvělý a napínavý příběh,skvělé lekačky,dobré efekty,příjemné a skvěle hrající herce.Pořád sem si řikal,jak může nějaká laciná americká duchařina vybouchat 70sát míčů a už sem to pochopil ;-) Gradace děje je úžasná,herecký koncert Kyla Gallnera téměř šokující,protože herecky válí opravdu mimořádně a Virginia Madsen je ve svých skoro padesáti nejen skvělou herečkou,ale hlavně neskutečně sexy samicí :-) Po Insidious maximální hororový zážitek,bál jsem se od první do poslední minuty,příběh i jeho pointa téměř dokonalé.Potěšil mě konec,občas jsou takové,jako byl zde potřeba.Pro mě další horor show a od Amíku další ghost surprise ;-) Duchařina je prostě moje a já se nenudil ani chvilku. 88%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud se rádi bojíte a věříte na prokleté domy s pohnutou minulostí sáhněte po tomto hororu natočeném podle skutečných událostí. Děj se odehrává v roce 1987 a rodina přestěhující se kvůli synovi trpícím rakovinou do levného domu v Connecticutu nemá vyhráno. V domě straší a není se čemu divit když je zde stará márnice ve které se v dávné minulosti prováděli zvěrstva na mrtvolách, pořádali se tu spiritistické seance a podivné rituály. Noví nájemníci a především syn se stanou v domě svědky podivných úkazů, halucinací zpočátku přisuzovaných lékům na rakovinu (voda na podlaze se třeba změní v krev) nebo zvláštních snů (mrtvolám jsou odřezávány víčka) a nechybí ani záhadné bytosti nebo zohavené mrtvoly. Film disponuje kvalitním a zkušeným hereckým obsazením (Madsenová, Koteas, Donovan) a mladšími zástupci jsou Kyle Gallner nebo hvězdička Amanda Crew. Film umí solidně místy vyděsit, ale občas vytahuje na diváka obehrané lekačky. Povinná zlověstná atmosféra je samozřejmostí a závěr je přehnaný a nepříliš věrohodný. Solidní horor. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako racionálne a skepticky uvažujúcemu človeku (aspoň si to o sebe myslím) mi hlava moc neberie tú poznámku o natáčaní na základe skutočnej udalosti, ale nevšímajúc si tohto detailu sa jedná o hodnotnú duchárčinu, v ktorej som sa zase niečo nové dozvedel. Nebyť tohto filmu, tak by som si nadosmrti myslel, že ten dorastenec na plagáte zvracia, ovšem teraz už viem, že z neho len "prýšti" ektoplazma. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přesně takto měl vypadat novej Silent Hill, ale to by nesměl být Bassett takovej přizdisráč, The Haunting in Connecticut totiž vsází především na atmosféru a ne na žádné prvoplánové berličky navozující pocit jakože strachu. Já to říkám pořád, že tyhle starý americký dřevěný baráky nejsou normální (no ale že budou mít ve zdech takové dárečky, to bych zrovna taky nečekal :). Každopádně motiv "Vyvolávání duchů a kontakt s nimi" tu je vyždímán opravdu na maximum a pokud jste naladěni jako já na duchařské horory, mohu vám skoro zaručit, že se v tomhle baráku v Connecticutu budete bát :) 3,5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to vážně docela líbilo. Hlavně posledních, neskutečně mrazivých dvacet minut a k tomu skutečnost, že se něco podobného opravdu mohlo stát. Když se v poslední fázi filmu schyluje k jedné specifické scéně, kdy tajemné zdi domu doslova vydávají své děsivé tajemství, určitě si na úvodní titulky "Based on a true story" vzpomene spousta diváků... Jen při představě tohle zažít mne polil ledový pot. Škoda jen, že tempo, jaké tento horor ke konci nasadí, se jej nedrží již od samého začátku. Místo toho režisér připravil několik průměrných lekaček, které stejně staví jen na lekací hudbě - z obrazu samotného by v tomto případě mrazilo jen absolutnímu neználkovi. Gallner jako herec má také rozhodně navíc. Je to na něm vidět, a kdyby nestavil své obličejové kreace na ublíženém štěňátku zlatého retrievera, více bych mu celkové utrpení uvěřil. No a na závěr: atmosféra celkově docela líbivá (rozhodně ne špatná); zběsilé blikající záběry při flashbacích dobrý nápad, jen nedoporučuji epileptikům... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 63. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Reklama

Reklama