Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Režisér by si mal ujasniť priority. Chceme natočiť horor pri ktorom sa budú ľudia báť, alebo iba vystrašiť násťročných, pár očakávanými lakačkami? To druhé by išlo. Bohužiaľ, pri extra rýchlom tempe, keď od začiatku vidíme duchov a stále sa niečo deje, je trochu problém báť sa. Vlastne je to celkom nemožné. Snažil som sa, ale ten film nemá atmosféru, iba desiatky výjavov ohraničených priemerným príbehom. Páčili sa mi dve scénky; pleseň a ruky (v závere), inak klasický nezaujímavý konzum ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hrůza to teda fakt byla, to se musí nechat. Tento snímek není nic jiného, než samoúčelná vykrádačka, která dává fádnosti nový rozměr. Na začátku se nás tvůrci snaží navnadit tvrzením, že jde o příběh podle skutečné události, ale velmi rychle vám dojde, že tohle má ke skutečnosti zatraceně daleko. A když opomenu takové úlety, jako že například autoři v životě neslyšeli o razkladu tkání, zůstává nám pouze nemastné, neslané a okoukané cosi. A ten rozjezd v poslední půlhodině to už neměl ani sebemenší šanci zachránit. No jo no... Kdyby to alespoň tak zoufale nepřipomínalo The Amityville Horror říznutý Silent Hillem... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

A jéje, další hororovej film o strašidelným baráku a samozřejmě podle skutečné události. Kolikrát jsme tohle už viděli? Ano, nespočetněkrát. Děj jede podle šablony, diváka nic nepřekvapí, ničeho se nelekne a hned při prvním záběru na ten dům si řekne, že do takovýho baráku se můžou nastěhovat jenom blázni. Nebo také postavy klišovitého a nudného hororu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Znatelně byla rozehrána má pocitová membrána strachu, až natolik jsem byla zasažena, což o něčem vypovídá. Duše ze záhrobí, ne vždy dokážou navodit tuto mrazivou atmosféru snoubící se chvílemi až s dusivou bezvýchodností, kdy rakovinou prolezlý Matt, racheticky vyhlížející teenager, procházející tím nejtěžsím údobím je konfrotnován nejen s alkoholovým démonem svého otce Petera, ale i dalších jemu nejbližších, kdy matka Sara ve snaze zabránit totálnímu rozkladu rodiny, nevědomky přihlíží podstatným událostem, jejíž jakýmsi nutkajícím zapříčiněním sama přispěla, a to nevhodným výběrem domu, až po krov zaplněný zjevujících se, pozvolným uvolňováním šířící běsnící negativní energie, jejíž nechtěnou obětí se stává právě osudem zkoušený Matt. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Náhodou vůbec ne tak špatné jak jsem očekával a v porovnání s nedávnou až ostentativně blbou krávovinou Unborn výrazně milé překvapení. Příběh je samozřejmě jedno velké klišé, ale tak nějak mě to stejně celkem bavilo i postoprvé. Dramatická linka s nemocným chlapcem snímku docela prospívá, není to s ní pak tak vyloženě tuctové, jako v ostatních duchařinách. Na druhou se film bere strašně moc vážně, což mu v některých pasážích spíše škodí, trocha béčkového nadhledu by neuškodila (na což však tvůrci - vzhledem k tomu, že hlavní hrdina umírá na rakovinu - neměli koule). Průměrné, sledovatelné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • Báseň, ktorú Matt (Kyle Gallner) recituje pri spomienke na "knihu z detstva s podivnými obrázkami", sa skladá v skutočnosti z dvoch častí. Prvou je úryvok básne W. H. Mearnsa publikovanej v roku 1922 pod názvom "Antigonish". Druhou je stará ľudová anglická riekanka, známa pod názvom "Two dead boys poem". (ČSFD)
  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)

Reklama

Reklama