Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Snímek přichází s osvědčenou hororovou klasikou v podobě "Inspired by a true story" starého domu s děsivou minulostí, jejichž hrůzy a tajemství musí hlavní hrdina postupně začít odhalovat. Námět příběhu je zajímavý a je nápaditě a působivě zpracován. Herci, včetně hlavního představitele, sympatického Kyla Gallnera, své postavy ztvárnili přesvědčivě. Spousta scén je opravdu povedených, např. vytírání podlahy nebo promáčklá zeď. Také se dočkáme spousty lekaček, které jsou však vyváženy rozrůstajícím se příběhem a stupňujícím se dějem. Působivá pro mě byla závěrečná, ohnivá, scéna. Pár momentů mi přišlo lehce přehnaných, ale to je jen malá trhlina, v mém více než kladném celkovém dojmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události...cha, cha...jistě, blesky jim křižovaly barákem, dveře se samy otevíraly a zavíraly a dům se otřásal v základech. No, tomu snad uvěří jen naiva. Další duchařská tuctovka, která nevyděsí. Oceňuji, že film není přeplněn prvoplánovými lekačkami a že je zde nápad s krematoriem a nekromancií. Jenže co s horrorem, když naní strašidelný, ba co dím, spíše úsměvný. Zlaté hammerovské strašení... ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hrůza to teda fakt byla, to se musí nechat. Tento snímek není nic jiného, než samoúčelná vykrádačka, která dává fádnosti nový rozměr. Na začátku se nás tvůrci snaží navnadit tvrzením, že jde o příběh podle skutečné události, ale velmi rychle vám dojde, že tohle má ke skutečnosti zatraceně daleko. A když opomenu takové úlety, jako že například autoři v životě neslyšeli o razkladu tkání, zůstává nám pouze nemastné, neslané a okoukané cosi. A ten rozjezd v poslední půlhodině to už neměl ani sebemenší šanci zachránit. No jo no... Kdyby to alespoň tak zoufale nepřipomínalo The Amityville Horror říznutý Silent Hillem... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dobře je to rozjeté, má to pár zajímavých prvků které do americké duchařiny vpouští trochu čerstvého vzduchu a ještě to nestihlo úplně zklouznout do sraček aktuálního duchařského mainstreamu..... Ve výsledku to bylo docela fajn a i přesto, že to sem tam zasmrdělo kokotinou z toho mám dojem spíše pozitivní. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dům, ve kterém straší, je klasika. Lekačky byly nepříjemné (odrazy v zrcadlech a oknech mě prostě baví víc jak bubáci pod postelí nebo přímo před kamerou), teorie o umírajících uvěřitelná (opravdu jsem to napsala?). Hrůza v Connecticutu rozhodně není nijak zlomové dílo, ale jde o povedený horor, který dělá čest svému tématu. PS: Seance mě nešokovala, spíš pak to finální inferno. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Ed Warren a Lorraine Warren, kteří se podíleli na vyšetřování případu, vyšetřovali také případ v Amityville. (Chatterer)
  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)

Reklama

Reklama