Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na vrchol žánru sice Jestřábí žena nedosáhne, ale přesto jde zejména díky silnému obsazení o slušný nadprůměr. Temná středověká atmosféra a záměrně provokativní barevná stylizace, kdy se dobro halí do černé, zatímco zlo do bílé barvy, dělá z tohoto snímku zajímavý kousek. Každopádně příběh funguje a film nepůsobí nijak lacině, což ve fantazy není zdaleka pravidlem...Celkový dojem 75 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jastrabiu ženu som chcel po dvadsiatich rokoch vidieť, aby som si doplnil Donnerovu filmografiu. Tento žánrový chameleón natočil horor, rozprávku a niekoľko buddy filmov. Bohužiaľ práve rozprávka mu príliš nevyšla. Tento film mi svojou temnejšou atmosférou pripomenul koprodukčné slovenské rozprávky z 80tych rokov. Lenže tie mali v mojich slovenských očiach svojské čaro, kdežto Jastrabia žena pôsobí, odhliadnuc od jedného nadprirodzeného prvku, ako historický film zo stredoveku. Je ťažké dodať adekvátnu atmosféru tomuto žánru, nestačia na to iba kostýmy, dobre vybraní herci a krásna príroda. Ale to nie je Donnerova chyba, jednoducho sa to už dôveryhodne natočiť nedá a preto filmový priemysel presedlal na temnejšie vysokorozpočtové fantasy príbehy, ktorým práve technické možnosti v dôveryhodnosti pomáhajú. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Disko soundtrack je opravdu příšerný a neladil mi ani po letech, hlavní záporné postavy postrádají jakýkoliv šmrnc a   výrazně levné rekvizity, kde meče vypadají jako dětské hračky  na zážitku taky nepřidají. Krásné Pfeifferce to však s Haurem opravdu sekne a jako fantasy romance je Lady Hawk prostě originální žánrovkou s pochopitelně fajn nostalgickou příchutí.  Tři a jedno malé pírko se vznášejí ve vzduchu. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nostalgická romantika, která mě v dětství dokonce rozplakala. Celkem pěkný příběh a krásné obrazy (s takovým mile nostalgickým nádechem) se mi líbí i po tolika letech. Michelle je tu nádherná snad ještě víc, než jindy - a Rutger je jako vždy neodolatelný. Dnes už se sice můžu zasmát podivnému hudebnímu 80's podkladu (který má však stejně nějaké to kouzlo) nebo jednomu či dvěma hereckým úletům (Michelle) - ale i přesto je to stále docela příjemná podívaná (a navždy guilty pleasure z dětství). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Kvôli lepšiemu a názornému vykresleniu vlčieho alterega hlavnej postavy (Rutger Hauer) boli z Kalifornie dovezení štyria sibírski vlci. (misterz)
  • Na konci bitvy v Imperiově pevnosti se Isabeau (Michelle Pfeiffer) při pádu z vrcholu pevnosti změní na jestřába. Kpt. Navarre (Rutger Hauer) pak ihned po proměně z vlka zastřelí poslední stráže. Etien z Navarry je však plně oblečený a nebyl na to čas. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama