Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey Bowman je americký sirotek, který byl vychováván v klášteře dojo, kde se ho ujal mistr bojových umění Takedou. Z Caseyho se naučil bojová umění tak dobře, že ho Takeda zvažuje jako jednoho ze dvou kandidátů na svého nástupce, který bude mít za úkol pokračovat v dohledu nad posvátnou truhlou Yoroi Bitsu. Druhým kandidátem je další Takedův student Masazuka. Masazuka těžce snáší Caseyho přátelství s Takedovou dcerou Namiko a tak při vzájemném souboji s Casey na něj použije nepovolené praktiky boje. Za to ho Takeda z kláštera vyžene a za svého nástupce zvolí Caseyho. Masazuka potupně z kláštera odchází a slibuje pomstu. Za nějakou dobu se z Masazuky stává nájemný zabiják pracující pro společnost Temple Industries, kterou vede milionář Temple, který zároveň vede tajnou zločineckou organizaci a nechává Masazuku likvidovat své obchodní konkurenty. Masazuka stále cítí, že on by měl být faktickým nástupcem Takedy a stát se strážcem Yoroi Bitsu. Vrátí se tedy do chrámu, kde způsobí povyk a Takeda se proto rozhodne vyslat Caseyho s Namiko s truhlou do New Yorku za svým přítelem, profesorem Garrisonem. Masazuka znovu vrací do chrámu, kde povraždí všechny bojovníky a zabije i Takedu. Zjišťuje však, že truhla je pryč a že s ní Casey odjel do New Yorku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je nesporne superborec a žiarivá hviezda novodobých martial arts filmov, v Ninjovi však dostal priestor na predvedenie možno tak 50% svojich bojových schopností, čo je dosť prúser. S dlhšími vlasmi a bez "boykovskej" briadky vyzerá ako mladší, svalnatejší brat Bena Stillera a na túto jeho vizáž som si po nadupaných Undisputed 2 a 3 proste nedokázal zvyknúť. Navyše ústredný záporák Masazuka nemá charizmy ani za krajčírsky náprstok a jeho sofistikované ninjovské triky ma omrzeli asi po desiatich minútach. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Nejprve si ujasněme jednu věc! Toto je žánrový film. Pokud na něj půjdete s tím, že se budete dívat na nějaké komorní drama typu "Kmotr", pak budete zklamáni. Scott Adkins v roli ninji Caseyho podává skvělý výkon, a ještě více si upevňuje pozici akčního hrdiny. Pohyby, které tenhle chlapík umí, jsou jako z jiného světa. Příběh je celkem jednoduchý. Amerického sirotka se ujal mistr bojových umění a vychoval z něj nelítostného ninju. Bojové scény jsou z velké části skvěle provedené. Cujoši Ihara je skutečným objevem tohoto filmu. Tenhle chlapík by měl dostat nějakou stálou práci. Také se mi líbí, že je film silně oldschoolově natočený a připomíná ninjovské filmy z 80. let. A teď ty špatné věci... Krev z C.G.I. byla v některých částech super, ale v jiných zase přehnaná. Klouzání s křídly mohli vynechat. V soubojích s meči to C.G.I. už trochu přeháněli. Také mě zklamala postava Namiko. Na současné ženy v akčních filmech byla příliš křehká. Ano, je tam pár kýčovitých hlášek, ale to je součást zábavy těchto filmů. Ve výsledku je to mnohem lepší film než "Ninja Assassin" a byl natočen za zlomek nákladů. Pokud jste příznivci martial arts a filmy s ninji, pak je to film pro vás. Doufám, že se dočkáme více takových filmů, protože tenhle film mi po celou dobu pěkně rozproudil krev v žilách. /70%/ ()

Reklama

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Všetko ázijské by sa malo nechať aziatom a nie napchať do hlavnej role angličana, toť moja jediná výhrada. Adkins je dobrý, to už všetci dobre vieme a ja proti nemu nemám nič. Pre Bojku ako stvorený, ako Ninja mi nesedel. Stokrát videný príbeh ničím neprekvapí a pritom vizuál a choreografia určite niesú odfláknute. Béčko ako vyšité. 55% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scott je fešák (když nemá vousy) a jeho skill je úchvatný. Nicméně pohled na jeho supervypracované tělo (až moc) v kombinaci s jeho pohledem jehňátka (nesnáším, když nabušený chlapi hrajou utrápený chudinky) není až tak lákavé. A co prostě neodpustím, je absence jakékoli logiky. Už od prvních minut se postavy chovají jak retardi, jenom aby zápletka mohla fungovat. Nefunguje a navíc do ted nepochopím, proč záporák zaútočil během předvaděčky ostrými, aby se dal dementně vyhodit ze školy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

13.2.2010 ~ Jednoduchý název + jednoduší herci + jednoduchý děj = jednoduše béčko. Příliš jednoduchý filmový zážitek, alespoň, že je to krátké. ~ Jak je v dnešní době možné natočit něco tak nenápaditého a nudného...? To už je snad svébytný druh umění, nebo co. Za zmínku snad stojí jen dva tři artisticko-kaskadérské efekty, jinak je to víc než béčkový blaf. Takový Americký Ninja z devadesátých let je proti tomuhle kvalitní podívaná. ~ Hlavní hrdina je jediný hrdinný Amík mezi Japončíky, učícími se od mistra nějaké bojové umění. Amík je samozřejmě klaďas, chodí v bílém. Pak tu máme jeho rivala ze stejné školy, Japončíka, který by chtěl po mistrovi přebrat jeho roli. Tento Japík je záporák, chodí v černém. Mistr ale následovnictví a starodávné brnění předá Amíkovi, což Japík neunese a je ze školy vyhoštěn. Amík se nám tu ještě zakouká do Japončice, aby bylo béčko perfektně ukuchtěné dle kuchařky "Jak sesmolit blbý film aneb Béčko v několika málo krocích". Brnění má ale být někde vystavené (nebo co, přesně si už nepamatuji jak přesně se brnění dostalo do Ameriky, což podtrhuje kvalitu filmového zážitku) a tak je potřeba jej chránit. Samozřejmě před zlým Japíkem. ~ Nenápadité bum třísk prásk, samozřejmě ve vylidněných ulicích a všechno dobře dopadne. Kdyby to alespoň bylo nějak zajímavě natočené, ale tady z toho dýchá béčkovost každým svým pórem. Naštěstí to věděli i sami tvůrci, takže film sestříhali na ještě únosnou necelou hodinku a půl. Tohle měli natočit o nějakých 15 let dřív. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama