Reklama

Reklama

Robocop

Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2028 je nadnárodní konglomerát OmniCorp vedoucím lídrem v oblasti robotických technologií. Jejich drony jsou již dlouhá léta využívány armádami po celém světě a OmniCorpu přibývají na účtech miliardy dolarů. Jedinou metou, kterou se jim dosud nepodařilo dosáhnout, je úspěch na domácí půdě, kde jsou jejich technologie stále považovány za příliš kontroverzní. Ale v jistém momentě přijde ke zlomu. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milující manžel a otec, který pracuje jako policista a dosahuje vynikajících výsledků v boji s kriminalitou a korupcí v Detroitu. Až do chvíle, kdy utrpí rozsáhlé zranění. OmniCorp najednou dostane jedinečnou příležitost - zachránit špičkového policistu. A tak se v odvážném experimentu zrodí RoboCop - napůl člověk a napůl stroj, dokonalý protivník všech kriminálních živlů. OmniCorp už plánuje jeho nasazení v co největším počtu míst, ale nepočítají s tím, že uvnitř stroje je myslící lidská bytost, která nedokáže potlačit vzpomínky na svou minulost. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (991)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robocop se povedl. Nasvědomí to má jak chytrý a domyšlený příběh, který zajímá osud postavy jako takové a smíření se situací že náš Robo již nikdy nebude člověkem, kterého by si jeho rodina přála mít. Příběh tedy zcela v pořádku a je opravdu velmi zajímavý. Režisér Padilha předvedl velmi kvalitní kus poctivé práce a lze se jen dohadovat o tom, kam by film vytáhl původně uvažovaný Darren Aronofsky. Obsazení herců je ukázkově luxusní a přestože mě chvilinku trvalo než jsem dokázal příjmout jakoukoliv postavu, herci skvěle padnou do svých rolí a zvláštní uznání zaslouží dvojice Oldman/Kinnaman. Pokud tady někdo vzpomíná na to jak dopadl remake Total Recall, tak mě by spíše u nového Robocopa pasovalo více přirovnání s novou Planetou opic. 70% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hodnoty (morální, osobní, rodinné), líbivá proti-americká kritika (bezzubá, neurážející), akce s jedinou opravdu výraznou scénou (skladiště) a zaškrcený potenciál chuti rozehrát alespoň jeden z motivů trochu silněji, aneb dokonale Hollywoodsky načechrané nic, které drží nad vodou jenom nepopiratelné Kinnamanovo charisma. 3 a ½. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ne, fakt jsem to nečekal. Remake RoboCopa mi naprosto vyrazil dech. No kde začít. Nejprve musim pochválit obsazení, jelikož ačkoli ve filmu nehraje vyloženě žádná hvězda, byl zřejmě casting vybírán citlivě a k filmu to sedí. Po delší době se do popředí vrací Michael Keaton (a že je na něm vidět, jak se snaží), charismatický hlas Samuela L. Jacksona a především Gary Oldman, který fenomenálně ztvárnil geniálního lékaře a inženýra, který tohoto kyborga přivede na svět. Absolutně mě ale také mile překvapil naprosto neznámý Joel Kinnaman, který se na Murphyho prostě neskutečně hodí. Kde by však papírově v dnešní době měl film vévodit je samozřejmě audiovizuální stránka a to co před třiceti lety nešlo, je dnes vypipláno k dokonalosti. Rozhodně není pravidlem, aby CGI efekty působily až takto futuristicky, ale díky bohu se to povedlo a vypadá to prostě božsky. Co mě však dále překvapilo, bylo citlivé převzetí hlavního námětu z původního filmu, ovšem obohacené o smysluplně vymyšlené scénáristické prvky, který původní příběh dosti rozvíjí a dává mu větší hloubku, což mi navíc vůbec nepřišlo trapné, či nikterak nepravděpodobné nebo celkově ujeté. Na plné čáře u mě vyhrává scéna, kdy je RoboCop postaven proti 50 jiným robotům a tímto tréninkem musí projít. Akce je totiž zpracovaná tak profesionálně a líbivě, že ačkoli už delší dobu neujíždím jen nad akčním scénami se spousty vystřílenými náboji a mrtvými těly, tak jakmile šel Murphy do akce, byl jsem v rauši. Film je navíc nesmírně napínavý a i když ze nejprve musí nutně přijít vysvětlovací úvod, ke konci to celé postupně graduje a nesmírně napíná. Nevim, kdy jsem naposled zažil tak velkou porci napětí...90%...[6.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁŠ TĚLO, ALE JINAK JSI TO TY!…“ /// Fajnový obsazení bez hvězd první velikosti, zato s mnohdy až překvapivejma tvářema. Ani Oldman nehraje šílenýho vědce, ale stejně jako z jeho produktu se svědomím, by zněj mohl mít Asimov radost. Nejvíc se ale na filmu (nepřekvapivě) podepsal José Padilha. Není zajímavej jen v Iránským prologu (i když lepší boj už tady neuvidíte), ale zdá se mně, že za většinou akce chce nechat ,,vidět“ člověka. Ať už plechovka soupeří s androidama, nebo ,,jen“ dává do cajku čísla zločinu Detroitu. Líbí se mně, že se nezdržuje vohraným pátráním po šmejdech, ale zaměřuje se zase tak nějak na tu lidskou stránku, nad kterou pak člověk po cestě (kamkoliv) přemejšlí víc, než nad akcí, který nakonec bylo celkem dost, ale je spíš doplňkem k osobnosti a vodlehčením vnitřního souboje člověk vs. stroj. Za to a odvahu šlapat vlastní cestou a ne jen vojíždět originál, dávám tu 4* hvězdu. Mojí emocí tu je totiž spíš milé překvapení, než zklamání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Fotrovi doma říkáme ,,plechovko“. 2.) Chcu to porovnat. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rozhodně sympatické ve snaze o prohlubování motivů od Verhoevena, sem tam vlastním nápadem a zachováním satirického podtónu (byť na konci už dost citelně na sílu). Ale k čemu to je, když Padilha nijak zvlášť nedává digitální akční vylomeniny (poměrně šok) a místy je vidět, že se stříhalo, stříhalo a stříhalo, až jsou některé skoky v čase vytrhávající, jindy se film pro změnu točí v kruhu a finále působí spíše přilepeně než jako adekvátní vývoj událostí. Za zjevnou úctu k originálu (byť nechápu naprosto stupidně nevyužitý remix od Basila) a snahu o něco víc ("já jsem jen z marketingu") si ten palec nahoru asi dám. Robo zažil výrazně horší časy. Byť asi nikdy neměl za ženu větší hysterku než zle obsazenou Abbie. 7/10 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (34)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 58,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 242,7 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Alex (Joel Kinnaman) jede na své motorce a přehrává si záznam se svou rodinou, projíždí kolem černý Fiat 500. Stejné vozidlo pak projíždí kolem o malý okamžik později znova a zastavuje uprostřed silnice. Stejný vůz pak odjíždí z křižovatky a je míjen Alexem poté, co nasměruje motocykl do protisměru. (Kinpr)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Reklama

Reklama