Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (807)

choze 

všechny recenze uživatele

Two cops. Glover carries a weapon... Gibson is one. Debutující Shane Black vystřihl solidní scénář s moc fajn postavou sebevražedného Riggse (skvělý Gibson), zkušený Donner to za mrzkých 15 mega Joela Silvera řemeslně natočil a všichni si připsali slušný hit a instantní klasiku, která ční nad ostatní osmdesátkové buddy movies. Osobně z nich mám ale radši komediálnějšího Tango a Cashe a od Blacka pak Posledního skauta. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Meet Martin Riggs" ,2. Amanda" ,3. Suicide Attempt" ,4. The Jumper/Rog & Riggs Confrontation" ,5. Roger" ,6. Coke Deal" ,7. Mr. Joshua" ,8. They Got My Daughter" ,9. The Desert" ,10. We're Getting Too Old For This" ,11. Hollywood Blvd Chase" ,12. The General's Car" ,13. SOB Knows Where I Live" (Orchestral Version) ,14. Yard Fight/Graveside" ,15. The Weapon" ,16. Nightclub" ,17. Lethal Weapon" - by Honeymoon Suite ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se této smrtonosné dvojice bál, měl jsem strach, že se mi to určitě nebude líbit, ale když jsem měl zrovna dobrou náladu, tak jsem to nechal běžet a ono šlo celkem o slušnou akční komedii, teda spíše akční krimi. Zase na druhou stranu jsem čekal o hodně víc, když se film pohybuje na 69. místě v top žebříčku. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, potažmo celá série, má klukovská léta nějak minuly a když jsem si je konečně půjčil, zjistil jsem, že jsou to přesně ty filmy, ze kterých si pamatuju nedokoukané a ospalé střípky předchozích televizních projekcí. Jedno se ovšem prvnímu dílu upřít nedá. Ta typologie postav, prostředí, replik, ten saxík... 80's jak vyšitá! Celkem osobní hodnocení. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Donner vytvořil nejlepší duo policistů, které se ukázalo na velkém filmovém plátně. Gibson (pro mě jeho životní role), hrající si na totální psycho je opravdu vynikající a Danny jak je z něho uplně v prdeli, to je mocné, tento díl mě vždy sestřelí do kolen. Výborný mix akce a humoru, okořeněné ještě prvky krimi. Brilantní počin. Od úvodního strhujícího pádu, přes tunu chytlavých,vtipných a chytrých dialogů až po zběsilou akci a parádní výslech. Geniální blues hudba dotváří tento výtvor k totální dokonalosti. "Im Too Old For This Shit" ()

Galerie (71)

Zajímavosti (76)

  • Ve scéně, kdy se Murtaugh (Danny Glover) a Riggs (Mel Gibson) seznamují v podzemní garáži a následně nasedají do auta, má Riggs v každém záběru jinak ohořelou cigaretu. (Geralt z Rivie)
  • Hollywoodská obchodní komora (Hollywood Chamber of Commerce) povolila na Hollywood Blvd. vyvěsit vánoční dekoraci již pár měsíců před Vánocemi, aby to ve filmu vypadalo jako na konci roku. (HellFire)
  • Na začátku filmu hraje „Jingle Bell Rock“ od Bobbyho Helmse. (Duoscop)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama