Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je přiznaně laciný, jakoby si na vyprávění o komiksových hrdinech a padouších jen hrál. Neil Patrick Harris ani Nathan Fillion herecky neohromují, ale snad měli předepsáno hrát trochu koženě. KOUSEK DĚJE Konec je nečekaně smutný, až zoufalý. Zatímco obvykle sledujeme v podobných příbězích zrození hrdiny, tady tragické okolnosti zrodily padoucha. /31. 3. 15./ Nechávám svůj starý komentář na důkaz, jak jsem se pletla anebo na důkaz, jak jsem změnila názor. Není to poprvé a nejspíš ani ne naposledy. Měla jsem prostě chuť pustit si to znovu. A znovu. A ZNOVU. Nikdy bych si nemyslela, že tohle se mi někdy stane, ale stalo se, takže píšu: já prostě miluji Neila Patricka Harrise v téhle roli. Nikdy nikde se mi nelíbil, herecky ani jinak, ale tady je okouzlující. Nádherně zpívá, dojímá křehkou ztraceností a nerdovským vzdorem introvertního zamindrákovance. ____ Z toho filmíku čiší taková energie a radost všech zúčastněných, že nemůžu jinak, než přidat hodnocení na maximum. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený "seriál", ktorý má AŽ tri dvadsaťminútové diely. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi Barneyho, resp. Neila Patricka Harrisa z HIMYM. Ako sme sa mohli presvedčili už v niektorých častiach tam, spieva vskutku obstojne. Taká malá zlatá jednohubka, ktorá je okrem iného i dobrou paródiou hrdinských komixových adaptácií. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Here´s a story of a boy Who grew up lost and lonely Thinking love was fairytale And trouble was made only for him. Even in the darkness Every color can be found And every day of rain Brings water flowing To things growing in the ground Grief replaced with pity For a city barely coping Dreams are easy to achieve If hope is all I´m hoping to be Anytime you´re hurt there´s one Who has it worse around And every drop of rain Will keep you growing Seeds you´re sowing in the ground So keep your head up Billy, buddy ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Doktor Hrůzný (Neil Patrick Harris je boží a navíc opravdu umí zpívat!) se vidí jako komiksový padouch, ve skutečnosti je to ale roztomilý nesmělý trouba Billy, kterému věčně dává na frak jeho šupácká nemesis Captain Hammer. Joss Whedon dal dohromady sympaticky nadsazenou chuťovku dělanou z radosti a pro radost. Která ale, jak nepřekvapí nikoho, kdo viděl pár dílů Firefly, Buffy nebo Angela, nepostrádá jistou sofistikovanost. Myšlenka o tom, jak pod povrchem člověka hledáme jeho skutečné já, abychom ještě hloub našli tu samou vrstvu jako na povrchu, rozhodně stojí na úvahu. Dokládá to ostatně úplně poslední záběr, kde vidíme starého známého Billyho. P.S. "On the rise" je bezkonkurenčně nejkrásnější duet, který jsem za poslední léta slyšela. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Poněkud střelený muzikálový úlet, který ale získává body do stupnice diváckých sympatií docela snadno. N.P. Harris je ikona, která se (prozatím) neokoukala a pěvecká čísla mají takové grády a vylévají se v nich takové emoce, až člověk začne vzpomínat na jedny zaplivané uličky pařížského Montmartru. Je to fajn nápad, ale dovedu si ho představit roztažený na cca 5-ti dílnou minisérii o čistých půlhodinkách a ta záměrná ‚lacinost‘ (?) mi chvilkami docela lezla na nervy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Univerzální zadní dvorek užívaný pro scény s uličkou a pro dramatický vstup kapitána Hammera na scénu, je jedna z částí, která byla zničena při požáru studia v roce 2008. (HappySmile)
  • Na DVD komentáři štáb vtipkuje, že ta černovlasá žena se slunečními brýlemi, která sedí vedle kapitána Hammera, když zpívá písničku "Everyone´s a Hero in Their Own Way" je Sarah Michelle Gellar. Režisér Joss Whedon ovšem pro teleizi uvedl, že to ona není. (HappySmile)
  • Laboratorní plášť, který má na sobě Dr. Horrible, je ten samý, co má Simon Tam na sobě v seriálu Firefly, když se přestrojí za doktora. (HappySmile)

Reklama

Reklama