Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Veľmi vtipný, premyslený, nekomerčný muzikál, ktorý má s realitou mnoho spoločného.Má zaujímavé, chytľavé pesničky.Či som bol happy alebo nehappy stále ma zaujal a pobavil.Videl som ho asi 5 krát ..je v mojej topke. verzia s cz titulkami . ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi nejzásadnějším problémem, který jsem při sledování tohoto miniseriálu měla, byl fakt, že odjakživa nemám ráda muzikály a to hlavně ty moderní. Za celou dobu jsem se navíc nemohla nijak vžít ani do jedné z postav a všichni tři hlavní protagonisté mi byli krajně nesympatičtí. Kdo miluje How I Met Your Mother, asi musel být spokojen, ale Neil Patrick Harris se na mém žebříčku oblíbených herců rozhodně nepohybuje. Přesto, že jsou ohlasy velice kladné až nadprůměrné, já si připadala jako ve špatném snu. Záměrná lacinost a stupidní dialogy pro mě byly vcelku utrpení. Několik málo písniček bylo docela vtipných, ale podstata celé této interpretce a její vyznění mě nechalo velmi chladnou. Po zhlédnutí Dr. Horribla a po přečtení několika recenzí jsem se cítila jako na jiné planetě. Tohle opravdu nebyl můj šálek čaje. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon má prostě dobrý nápady. Spojil elitní seriálové herce v čele s legen "wait for it" dary Neil Patrickem Harrisem do jakéhosi hybridu, který je k prasknutí nabitý nápady. Zlej doktor jako sympaťák a proti němu namachrovanej "klaďas" Captain Hammer jako totální namyšlenej debil. Kdyby se to odehrávalo na americký střední tak Nathan Fillion je hráč americkýho fotbalu a šikanuje nerda Harrise. Celý je to navíc muzikál. Nejde to moc dobře popsat, ale je vidět, že s talentem opravdu může být za málo peněz hodně muziky. These are not hammers. Hammer is my penis. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

chybělo opravdu málo, abych se nechal zcela pohltit formou a částečně i obsahem a dal 5. Ale nešlo to. Na 5 hvězd by příběh musel být trochu víc rozvětvěný a propracovanější a hlavně ne tak rychle k závěru plynoucí, což samozřejmě plyne s velmi krátké stopáže, proto bych tak byl mnohem raději, kdyby to bylo delší. A když už to mělo být tak krátké, vynechal bych ten téměř zbytečný úvod, kvůli kterému jsem se malou chvíli nudil. Proto tedy 4, ale jinak všechny ostatní složky tohoto výjimečně zábavného a chytrého muzikálu fungují víc jak stoprocentně. Neil Patrick Harris je prostě neodolatelný padouch, Hammer dává zcela zapomenout na sympatického Mala a jeho superhrdina je přesný opak Harrise, i když se samozřejmě tváří zase opačně ;) A Felicia Day je Codex - na to abych v ní viděl někoho jiného jsem příliš nasáknut úžasnou Guildou. A hlavní složka muzikálu - písničky - jsou totálně kulervoucí, nevím jak jinak to vyjádřit, ale tak skvělou muziku tak zapadající do děje tak úžasnými a chytlavými tóny a hlavně texty jsem ještě neslyšel. Skvěle vyjadřují všechny emoce, které na tomto malém prostoru vůbec mohou být vyjádřeny, hodně tomu pomáhá už zmíněný Harris, který ukazuje, že je i úžasný herec. Whedon to prostě znovu dokázal a i když je to velmi jednoduché, minimalistické a chudé (velká škoda), takový zážitek často neposkytnou ani filmy za 200 mil. dolarů trvající 2 hodiny. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Spievajúci Neil Patrick Harris je výborný, ale ani ostatní nezaháľali a dokopy vytvorili skutočne veľmi milú záležitosť, ktorá trvá dokopy iba nejakých 40 minút. Treba však povedať, že toto nie je zďaleka záležitosť pre každého. Ale ak nemáte nič proti low cost kulisám, spevu a neodradí vás ani úplne priamočiary dej, tak budete spokojní. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Na DVD komentáři štáb vtipkuje, že ta černovlasá žena se slunečními brýlemi, která sedí vedle kapitána Hammera, když zpívá písničku "Everyone´s a Hero in Their Own Way" je Sarah Michelle Gellar. Režisér Joss Whedon ovšem pro teleizi uvedl, že to ona není. (HappySmile)
  • Seriál se umístil na první příčce na iTunes a držel se tam 5 týdnů za sebou. (HappySmile)
  • Potom, co kapitán Hammer skočí na dodávku, kterou se Dr. Horrible pokouší unést, zničí přístroj Dr. Horribla, který dokáže vzdáleně ovládat tuto dodávku. Avšak pěst, kterou tento přístroj zničí, nepatří Nathanovi Fillionovi, ale režisérovi Jossovi Whedonovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama