Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějakou nepříjemnou náhodou jsem se pohyboval v místnosti, kde zrovna začínal díl tohohle seriálu. Byl čas k večeři, a tak jsem u toho i pojedl. Měl jsem asi zrovna kliku, ale "padoucha dne" si tu střihnul Dan Lauria (táta z Báječných let). Ani to ale nespasilo tupej scénář, strašný herce, děsivou výpravu ... a všechno dodělal českej dabing. Fakt to není "chytrej" krimi seriál, dedukce tu lítaj jak na běžícím pásu, a když jsem na vlastní oči viděl zahranej vtip, kdy se hromadně z různejch čísel volá jednomu člověku a ptáme se ho na Emu, aby se mu po půl hodině další z vtipálků představil jako Ema a ptal se, jestli jí někdo nesháněl, bylo mi do breku. Ani ten hlavní superchytrák není nijak sympatickej, takže smůla... Prostě jen další stupidní seriál ve stylu To je vražda, napsala, Columbo, a všechny další seriály, kdy je každej jeden další díl stejnej jako ty všechny před ním i po něm... ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, že si nedají pokoj s těmi otravně koncipovanými seriály, kdy se v rozmezí 45. minut všechno vyřeší, pořád se tam vydatně kecá, když dojde na akci, tak jenom divák kroutí hlavou. Chápu, že v USA, když nějaký herec vleze do seriálu, tak je to ostuda, protože seriály se tam berou dost podřadně a o herci to svědčí, že buď byl slavný a není už o něj zájem, anebo teprve rozjíždí svou kariéru. A Simon Baker nikdy slavný nebyl, pár lidí ho zná, a tak ani nevadí, že hraje v této odpadové záležitosti. Seriál je to pochopitelně špatný a nijak se neliší od seriálové dikce a produkce z USA. Jinak ten díl jsem neviděl do konce. Nedalo se na to dívat a vypnul jsem to. Škoda proudu na takovou předvídatelnou ultrastupiditu v režii, kterou bych zvládl i já. Tak je to ubohé, a tebe Simone Bakere lituji, že v tom hraješ. Já bych honorář za tohle ani nechtěl. Tak moc bych se styděl, že jsem v tom hrál. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že prvé diely tohto seriálu som sledoval s očami na stopkách, ale postupom času už mi tie krvavé prípady a vraždy trošku zovšedneli a neortodoxné vyšetrovacie metódy šarmantného pána konzultanta tiež. Pravidelné večerné vysielanie by som asi rýchlo odpískal, avšak pre občasné popoludňajšie posedenie pred obrazovkou je Mentalista vcelku únosný. Tu je to celkom ťažko aj hodnotiť. Niektoré diely sú až moc prehnané, ale niektoré ma zase zaujali. Seriál som sledoval hlavne vďaka skvelej Robin Tunney. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku jednoznačně velmi zábavný seriál s pohlednější a šarmantnější verzí dr. House bez titulu z medicíny, ale se schopnostmi šarlatánů:) Bohužel rychle se vytratila nit hlavního příběhu, který jako by zapadl mezi poličky na policejní stanici a jednou za čas si na něj někdo vzpomněl. Tahle nedůslednost na příběh seriál hodně sráží, protože bez toho jsou seriály jen epizodické okamžiky v životě nějakých postav. Zpět na původní směr, prosím... ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)
  • V téměř každé epizodě se objeví postava ženy s červenými nebo rudými vlasy. Nepočítá se Grace (Amanda Righetti). (Greg)
  • Stavba, která představuje centrálu CBI v Sacramentu, je zadní část historického domu Pico House v centru Los Angeles. (seefoo)

Reklama

Reklama