Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 4
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 4

Recenze (367)

CBD 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Pracovat s klišé se dá velmi dobře když a) přidáte pořádnou porci nepříliš líbivého humoru ("Mohla by jste mi věnovat kopie těch fotografií z místa činu? Petterson a spol. puknou závistí až jim to ukážu.") b) do hlavní role hodíte charizmatického Nathana Fillona a sympatickou Stanu Katic c) hodíte za hlavu všechny CSI, Monky a spol. Vznikne vám jak jinak sympatický a chutný zákusek, který ač příliš nepřekvapí zvraty ve vyšetřování zaujme podáním a humorem. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nyní už je jasné, že jednu seriálovou etapu mám definitivně za sebou, poslední z nejstarších kousků svou horečnatou aktivitou (minimálně dvě sezóny jde už kvalita pozvolna, ale nezadržitelně dolů) doslova zničil sám sebe a Castle je po sedmi letech zrušen. Díky Bohu, že tvůrce nenapadlo pokračovat s jinou hlavní ženskou představitelkou, nebo vymýšlet další překombinované dějové kejkle, v epizodě "Crossfire" se ústřední dvojice dočkala důstojného zakončení svých osudů i směrem k budoucnosti, na kterou nejskalnější fanoušci čekali a nevadilo by jim, kdyby seriál trval třeba patnáct let. Ta ústřední dvojice, která se ze začátku dala dohromady z poněkud ohraných příčin, pokračovala nejchytřejšími dialogovými přestřelkami od doktora House, aby pomalu končila soukromými dramaty, z nichž některá se zbytečně zamotala. Hlavně byl ale Castle vzpruhou pro nás, věčné romantiky, proto ten bilanční komentář a snížení hodnocení o hvězdu. FICTION BECOMES REALITY. ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Nathan prostředkuje charizma a hlášky, Stana sex-appeal, Huertas a Dever tu vtipnou dvojku pomocných detektivů. Castle je pro mě jeden z těch seriálů, na kterých jsem závislí a nesmí mi uniknout žádný díl. Pilot uchvátil a nasadil vysokou laťku, kterou překonaly až díly v druhé sérii. Třetí série začínala fenomenálně a kvalitu si udržela. Fantastické 'season endery', skvělá režie a kamera (místy připomíná CSI). Obsazení v čele s Fillionem, kterého mám hrozně rád a je mi sympatický a to je všechno co k prefektnímu seriálu potřebuji. Takže abych to shrnul: 1 série- 90% 2 série- 100% 3 série- 95% ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Přes vlažný rozjezd se nedá Richardovi Castlovi upřít cit pro ten správný moment, kdy zahlásit nějakou krávovinu, aby koutky úst škubly divákovi zcela neesteticky v širokém výtlemu nahoru. Ani ke konci druhé série mě zatím soustavné popichování mezi dvěma ústředními představiteli neomrzelo, navíc to tak hezky jiskří, přesně jak to u podobných seriálů s mužem a ženou v hlavních rolí má být. Jednotlivé díly vyvážené, vražedné scénáře zatím pořád o něčem novém. Hvězdičky navíc! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad tempo vydrží a i ti dva Beckettini policejní "přisírkové" dostanou víc prostoru - zaslouží si ho. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V každém díle první série můžete zahlédnout detektiva Kevina Ryana (Seamus Dever) s jedním z Castlových románů v ruce. (Ajka1)
  • V 15. díle 2. řady se v seriálu se do podvědomí diváků dostává čeština a Česká republika. Jedná se zde o českou imigrantku zvanou Eliška, která byla nalezena mrtvá. (San Miguel)

Reklama

Reklama