Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

adamicka 

všechny recenze uživatele

Seriál na styl Anatomie Lži, Sherlock Holmes, Dr. House, kde je hlavní hrdina  nadprůměrně inteligentní a použije jakoukoliv metodu, aby chytl vraha. Osobně mám tento žánr velmi rád, Mentalistu jsem si užil a shlédl všech sedm sezón. Seriál má, ale své chyby. Hlavní dějová linka se začne více a více ignorovat a více než postupný posun blíže k Red Johnovi jde o slepé uličky a poté obrovský skok někdy ke konci 5té série. Lépe by šlo i hrát si s vývojem charakterů, kde jediné k čemu došlo byl pokus udělat z Jana šílence, který je posedlí pomstou, ale který šel ukázat a dotáhnout mnohem lépe. Nevím jestli to je změnou režiséra, ale seriál přejde z toho, že nevíme kdo vrah je a hledáme nápovědy s Janem do toho, že nám většinou ukáže vraha na začátku dílu. Spoiler: Cíl seriálu je chytit seriového vraha Red Johna, ale po té co ho Jane chytne a zabije tak dostaneme dalších zhruba dvacet dílů, které jsou za mě dost zbytečné a i když něco ději přidají, tak je těžké si je představovat jako cokoliv jiného než ždímání peněz ze seriálu ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální odhalení a zápletka jsou dost pitomé, je jasné, že scénáristi to od začátku neměli promyšlené a improvizovali s tím, až přijde čas odhalit Rudého Johna, nějak to ukoulejí. Na druhé straně celý ten seriál je samozřejmě dost pitomý, rozhodně to není žádný True Detective nebo nějaká inteligentní skandinávská kriminálka, jen taková blbůstka, kterou může člověk sledovat při snídani, jedním uchem tam, druhým ven.  Takže to zase tak nevadí. V podstatě jediný důvod, proč se na Mentalistu dívat, je fantastický Simon Baker, který celou tu zhovadilost táhne neuvěřitelným způsobem. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Možná že to je klasická kriminálka, ale mě každým dílem fascinuje jak Patrik Jane odhaluje vraždu. Možná že si někteří myslí, že je to blbost, že je to "pohádka" a že by to tak nikdy nešlo, ale opak je pravdou. Opravdu existují lidé jako je Patrik Jane, například Derren Brown, leckdy ukazuje ještě profesionálnější kousky, které jsou opravdové a nesehrané. Vzhledem k tomu, že jsem se nad psychologií člověka kdysi zajímal, a pár věcí se i přiučil, tento seriál mi pomohl v tom, převést to do praxe. Je pravda, že díly jsou na jedno brďo, ale, je zde alespoň nějaký vnitřní děj, který se v průběhu celé série postupně rozvíjí. V každém dílu si sám pro sebe typuju, kdo by mohl být vrahem, a je zvláštní, že po celou dobu první série jsem se nikdy netrefil.Po nějakem tom čase, se mi povedlo odhalit systém, jakým Patrik Jane tyto vraždy řeší, a už jsem se alespoň párkrát trefil. Na seriál rád koukám, protože mě to jednoduše baví, je jednoduchý, ale zároveň vnitřně velice spletitý, to je možná důvod, proč mi vždy všechny částečky zapadly až na konci dílu. Super seriál, jeden z mých nejoblíbenějších! :-) 100% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava má určitě velké charisma to nepopírám, ale prostě mi tento seriál přijde trochu tuctový oproti obrovské konkurenci policejních seriálů. Nejvíce se mi líbi jak dokáže Patrick Jane s chladnou hlavou oklamat ostatní lidi, to mu skutečně jde. Toto hodnocení je zatím za pilot uvidíme dál... ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Údržbář půjčí agentu Choovi (Tim Kang) šroubovák. Ten mu ho za chvilku vrátí a údržbář si ho strká do kapsy u kalhot. V dalším záběru je však možné vidět, že agent Cho má šroubovák opět v ruce. (Timak)

Reklama

Reklama