Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková limonáda pro unavené prací. Snad jen pár jmen: 39letý charismatický Australan Simon Baker (mentalista Patrick Jane) s pěkným úsměvem, 30letý Welšan Owain Yeoman (fešák z vyšetřovací party Wayne Rigsby) a 35letý Američan Tim Kang (Asijec z vyšetřovací party Kimball Cho). Věk protagonistů se vztahuje k první řadě seriálu. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

Reklama

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Patrick je výrazně hezčí a o kousek sympatičtější než Dr. House, ale na rovinu musím říct, že ho žeru. Případy, které s bandou agentů řeší, možná nejsou zrovna nejoriginálnější, ale to divadýlko kolem, je prostě skvělé. K tomu si přidejte sériového vraha, který se objevuje v mnoha dílech a zabil Patrickovi rodinu (to není spoiler, dozvíte se to hned v prvním díle) a voala, je tu skvělý oddechový seriál. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najobľúbenejších kriminálnych seriálov. Seriál som začal pozerať kvôli obľúbenej Robin Tunney, ktorá je známa predovšetkým zo seriálu Prison Break. Na seriáli sa mi páči, že i keď sa jedná o kriminalistiku, je poňatý humorne a to vďaka hlavnej postave. Patrick Jane je skvelá postava a snáď to najlepšie z celého seriálu. Dodáva seriálu niečo, čo v iných kriminálkach nenájdete. Spôsob vyšetrovania. Výborne zahraná postava Simonom Bakerom. Chválim aj ostatných, menej známych hercov. Seriál získal cenu najlepšieho nováčika medzi seriálmi a získal si mnoho fanúšikov. 1. séria: 98% 2. séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Patrick Jane & Teresa Lisbon. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)
  • Herečka Amanda Righetti (Grace Van Pelt) v průběhu natáčení 5. série otěhotněla. A protože scenáristé její těhotenství do děje nezakomponovali, je ve všech scénách vidět za stolem, který zakrývá její břicho. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy agenti CBI chytají vraha během dostihů, se dostanou až do budovy, kde se určují sázky. Ve 37. minutě můžeme vidět komparzistu tmavší pleti v béžové bundě, jak se na levé straně objeví kolem probíhajících agentů. Vzápětí ho ale vidíme o dvě vteřiny později před pachatelem, který agentům utíká. Záběr končí, jakmile probíhá skoro kolem něj, nicméně v další scéně je opět před pachatelem a uhýbá na stranu. (Jeffic)

Reklama

Reklama