Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (385)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zábavný park mě jakožto sonda do světa mladých (nejen) vysokoškoláků zrovna moc nenadchnul, a to zejména proto, že zrovna moc nesplnil moje žánrová očekávání. Mělo jít o romantickou dramedii, nicméně komických situací tam bylo jako šafránu, dramatická linie okolo osudů a vývoje postav byla spíš otravná než působivá a romantiku v pravém slova smyslu aby člověk pohledal. Zkrátka snímek, který se po projekci vypaří jako pára nad hrncem, přičemž jeho největším mínusem byly pro mě nesympatické charaktery a vcelku plytký děj. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, na takéto good feel viac menej nezávislé americké menšie filmíky narazíte až niekedy neskoro večer v televízii, keď sa už nikto nepozerá. Je to trochu škoda, najmä, ak sa film trafí tam, kam chcel. Osemdesiatková atmosféra s jej typickými pesničkami (nie však notorickými odrhovačkami), prvé "skutočné" lásky, ktoré vám nadlho zlomia srdce, ale zocelia vás a mierny nádych reality, spojenej s nostalgiou. K tomu herci, ktorí si dávajú takto oddych od menej zmysluplnejšej komercie. Na začiatok leta ako stvorené a pre študentov možno návod, ako stráviť leto. Trochu zamrzel záver, režisér sa mohol viac prikloniť k realite, ale v živote je všetko možné, takže je to iba vec názoru. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný skvost, na první pohled tuctová zápletka o první lásce skrývá brutální pravdu o tom, co bychom všichni chtěli a měli zažít. Dokonalé retro, dokonalá hudba, charaktery, zhulený, ale totálně upřímný humor. Melancholie a atmosféra snímku korespondující s pocity hlavního hrdiny, strašně citlivě natočený malý, velký film. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Príjemne civilný a realistický príbeh jedného retroleta, plánoval jeho autor evidentne vygradovať nenápadnou ale emocionálne katarznou romancou. Bohužiaľ do úlohy "osudovej" lásky obsadil nesympatickú Kirsten "Twajlajtovú", ktorá je možno príťažlivá pre podivných lúzrov eisenbergovského typu, no pre zdravého heterosexuálneho chlapa je dokonalým receptom na impotenciu. To je v Hollywoode taký zúfalý nedostatok príťažlivých a zároveň talentovaných mladých herečiek ? (1.7.2013) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jesse 'Zombieland' Eisenberg a Kristen 'Twilight' Stewart předvedli, že nezávislá romantická komedie (v režii Grega 'Superbad' Mottoly) může fungovat naprosto dokonale. Je tak příjemné sledovat postavičky v Adventurelandu, že jim odpustíte i některá plytká gesta a necháte se unášet.. ;) Navíc mě potěšilo obsazení Martina 'Geek' Starra. :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)
  • V zábavnom parku sa hrá niekoľko osemdesiatkových hitov (čiastočne aj piesne zo 60. a 70. rokov), ale ten, ktorý stále opakujú a ktorý lezie pracovníkom na nervy, je hit od Falca - "Rock Me Amadeus" (1985). (Arsenal83)

Reklama

Reklama