Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (385)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Řeší se baby, první mejdany a semtam nějaká brigádka, aby bylo za co pít. Do toho se přibalí nejeden průšvih. Režisér Mottola mě potěšil Superbadem. Zábavný park určitě lepší není, ale do vyložené ostudy má taky daleko. PS: S podivem jsem zjistil že Kristen Stewart hraje úplně stejnou roli jako v Twillight. 50% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zatímco Mottolův Superbad byl o sexu, Adventureland je o lásce. Superbad byla crazy komedie o zoufalcích, co chtěj přijít o panictví, Adventureland je realističtější (romantické) drama, kde vtipy vlastně vytváří jen postava Billa Hadera. Má také pomalejší tempo, což k tomuto civilnímu příběhu ale víc sedne. Nechápu, proč se film neodehrává dnes, ale v roce 1987, protože to ve filmu není ničím zdůvodněné. Snad to má vyvolávat nostalgii? Superbad a Adventureland stavím na stejnou úroveň. Ani jeden z těch filmů není dokonalý, ale oba spolehlivě zabaví. Kirsten je skvělá herečka a Jesse Eisenberg je také úplně v pohodě, mohl by mít víc rolí, talent na to má. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to Mottola dělá, ale po solidním Superbad přišel s filmem, který vystihuje mládež ještě lépe a přesně zahrál na mojí notu. Film o mladých, kterých se nikam nežene a vystihuje jejich problémy asi nejvíc ze současných filmů, ač se odehrává na konci osmdesátek (možná jsme tady trochu pozadu, no :) ). Ani nevadí, že je film hollywoodský, protože poměr alkoholu, drog, hlášek, lásky, trapasů i happy-endu je přesně akurátní. A ta hudba...Breaking the law, breaking the law ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Greg Mottola ukázal už v predošlom filme, že točí viac než obyčajné komédie. Tak ako Superbad aj Adventureland splnil to čo ponúkol trailer. Teším sa na jeho dalšie filmy a verím, že ked to budú opäť komédie, každá bude stále iná a odlišná od tých predošlých. PS: Kristen Stewart ide konečne hore a verím, že nám toho ešte dosť ukáže. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný skvost, na první pohled tuctová zápletka o první lásce skrývá brutální pravdu o tom, co bychom všichni chtěli a měli zažít. Dokonalé retro, dokonalá hudba, charaktery, zhulený, ale totálně upřímný humor. Melancholie a atmosféra snímku korespondující s pocity hlavního hrdiny, strašně citlivě natočený malý, velký film. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)
  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Pre natáčanie boli najatí ľudia, ktorý mali odstraňovať a ukrývať nahromadený sneh, pretože film sa natáčal v zimných mesiacoch. V niektorých interiérových scénach boli zaplatení komparzisti, aby blokovali okná či dvere tak, aby sneženie nebolo viditeľné na kamere. (Arsenal83)

Reklama

Reklama