Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (385)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejovo šedivé a romanticky mdlé. Zábavný park nemá čo divákovi ponúknuť, možno s výnimkou hereckej stránky, ale ani tá nebola bohviečo. Samotný záver mi prišiel tiež taký nijaký, nápad bol síce slušný, ale jeho prevedenie bolo nemastné-neslané. Jeden z filmov, ktorý do dvoch dní vyfučí z hlavy. 40/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, na takéto good feel viac menej nezávislé americké menšie filmíky narazíte až niekedy neskoro večer v televízii, keď sa už nikto nepozerá. Je to trochu škoda, najmä, ak sa film trafí tam, kam chcel. Osemdesiatková atmosféra s jej typickými pesničkami (nie však notorickými odrhovačkami), prvé "skutočné" lásky, ktoré vám nadlho zlomia srdce, ale zocelia vás a mierny nádych reality, spojenej s nostalgiou. K tomu herci, ktorí si dávajú takto oddych od menej zmysluplnejšej komercie. Na začiatok leta ako stvorené a pre študentov možno návod, ako stráviť leto. Trochu zamrzel záver, režisér sa mohol viac prikloniť k realite, ale v živote je všetko možné, takže je to iba vec názoru. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér vynikající komedie "Superbad" nám opět přináší další tentokrát mírnější komedii, kde téma kamarádství a prvního "zásunu" vyměnil za prostější téma lásky. Příběh zasadil do zábavního parku, kam se na brigádu vydává čerstvý absolvent univerzity s velkými plány do budoucna. Film bohužel neobsahuje dokonalé hlášky a dialogy jako předchozí režisérův počin ale vyniká ve své opravdovosti, uvěřitelnosti a výborném hereckém obsazení čítající převážně neznámé tváře. Být to vtipnější a svižnější neváhám nad vyšším hodnocením. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stanu se menším a ještě menším a ... pak někoho svou laskavou nenápadností a citem pro akcenty, které si prožil jeden každý z nás, pohladím. Zábavný park je o větších dětech, co se ke starostem dovedou už docela dospěle postavit a na programu dne neni jen, že holky a kluci to chtěj taky .... Stejně neagresivní jako příběh je i obsazení, Kristen hraje pořád stejnou holku, ale je v tom jak ryba ve vodě, to se musí nechat. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V současnosti není moc amerických filmů, které by mě nějak víc oslovily a u kterých bych si řekla: "Jo, tak tohle je hodně povedený film." Adventureland se to však povedlo a i když mé hodnocení je na pomezí čtyř a pěti hvězdiček, jsem ochotná dát pět, jen abych tomuto filmu o kapku zvedla celkové hodnocení. Adventureland si to zaslouží. Je to zábavný a příjemný film se sympatickými a neokoukanými herci, kde sledujeme, jak si mladí lidé dokážou poradit (nebo popřípadě neporadit) s láskou. A na Kristen Stewart, i když v každém filmu hraje naprosto stejným způsobem, se dobře kouká. :) ~(4,6)~ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Kristen Wiig se v jednom z rozhovorů přiznala, že nemá atrakce moc v lásce. (Brousitch)
  • V zábavnom parku sa hrá niekoľko osemdesiatkových hitov (čiastočne aj piesne zo 60. a 70. rokov), ale ten, ktorý stále opakujú a ktorý lezie pracovníkom na nervy, je hit od Falca - "Rock Me Amadeus" (1985). (Arsenal83)
  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)

Reklama

Reklama