Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (385)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mottola nijak netlaci na pilu a film nechava jen tak volne plynout, kdyz se povede nejakej forek budiz, kdyz nejaka fajn romanticka scenka, taky dobre, cely to ale jen tak pohodove odsejpa a neni to zadna super sprosta dobytkarska pubertacka komedie. Obcas se sice neudrzi a dojde na zvratky, fuckovani a podobne, ale jen vyjimecne. Navic se dej odehrava v zabavnim parku, takze o zajimavy situace neni nouze. No a ke vsemu tu jsou az na par vyjimek prakticky neznamy, ale prirozeny a sympaticky herci v cele s Eisenbergem. Bohuzel tahle pohodova, slusne odsejpajici a vtipna podivana se nekdy pul hodiny pred koncem totalne zasekne a posledni pulhodinu uz to je jen predvidatelnej, nudnej opruz, takze to pak zkazi vyslednej dojem z celyho filmu, ale nastesti ne tak zasadne, abych nedal 4*. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Napísať, že Jesse Eisenberg je hviezdou, mi príde po včerajšej premiére The Social Network minimálne nepatričné. Kristen i Ryana strčil herecky s prehľadom do troch bodiek. A paradoxne, pri teenAGE filme, ma najviac bavila Jamesova rozprava s Em na dospelácku tému "being exclusive": HIM: We never talked about being exclusive. HER: U don´t owe me anything. HIM: But I wanna owe U things. I am ready 2 owe U things...Jesse 5, the rest...(áno, tie tri bodky). ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pozvolna ubíhající příběh, který svou neagresivní povahou a sympaticky vykreslenými postavami pobaví a zůstane v hlavě ještě dlouho potom. Castingově na jedničku, jak Jesse tak Kristen tu hrají přesně to, co jim sedne a ještě je tu Bill Hader, který je jako vždy vynikající. Navíc extrémně dobrý soundtrack. 10/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický a relativně decentní (od režiséra SUPERBAD) skok do osmdesátek, který docela pasoval na projekci ke konci léta. Je fakt, že se to táhne, 102 min mi přišlo cca. jak 150, ale nijak extra to nevadilo. Oblíbil jsem si většinu postav, bavil mě perfektní soundtrack a 90% všech triček z ADVENTURELAND chci mít v šatníku. Dal by se z togo udělat celkem dobrý seriál. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér vynikající komedie "Superbad" nám opět přináší další tentokrát mírnější komedii, kde téma kamarádství a prvního "zásunu" vyměnil za prostější téma lásky. Příběh zasadil do zábavního parku, kam se na brigádu vydává čerstvý absolvent univerzity s velkými plány do budoucna. Film bohužel neobsahuje dokonalé hlášky a dialogy jako předchozí režisérův počin ale vyniká ve své opravdovosti, uvěřitelnosti a výborném hereckém obsazení čítající převážně neznámé tváře. Být to vtipnější a svižnější neváhám nad vyšším hodnocením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Počas záverečných titulkov sa objavuje reklama na skutočný zábavný park Adventureland. (Arsenal83)
  • V zábavnom parku sa hrá niekoľko osemdesiatkových hitov (čiastočne aj piesne zo 60. a 70. rokov), ale ten, ktorý stále opakujú a ktorý lezie pracovníkom na nervy, je hit od Falca - "Rock Me Amadeus" (1985). (Arsenal83)
  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno