Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (385)

nunka 

všechny recenze uživatele

Neškodná komédia, pri ktorej som si zaspomínala na svoje "teens" časy, zalalákala pri príjemnej hudbe, pri niektorých scénach trochu pookriala, pri iných trochu nudila. Kirsten Steward aj bez "Patizóna" hrá úplne rovnako, je pravda, že dolnú peru si už ohrýza menej často, ale i napriek stereotypnému hereckému prejavu sa hodí práve do takýchto roličiek - večne utrápená, fuckujúca, nespokojná a "rodičovsky traumatizovaná" teenegerka s pubertálnymi manierami, čo si žije svoje vlastné dobrodružstvo. Adventureland je vážne úplne neškodný - ničím neobohatil, o nič neobral. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Během jediného týdne druhý film s Kristen Stewart, každopádně kvalitativně zcela rozdílný od vygumovaného Nového měsíce. Už jen tím, že Kristenčina hrdinka v Adveturelandu má na sobě v jedné scéně tričko Husker du jí jako postavě dává mnohem větší hloubku a prokreslenost než jakou měla Bella ze Stmívání za celé dva filmy. Jinak jde o poměrně typickou nostalgickou a kultivovanou teenage romanticklou komedii mírně říznutou dramatem, něco ve stylu filmu Ten náš zapadákov. A takové filmy já mám hodně rád. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, na takéto good feel viac menej nezávislé americké menšie filmíky narazíte až niekedy neskoro večer v televízii, keď sa už nikto nepozerá. Je to trochu škoda, najmä, ak sa film trafí tam, kam chcel. Osemdesiatková atmosféra s jej typickými pesničkami (nie však notorickými odrhovačkami), prvé "skutočné" lásky, ktoré vám nadlho zlomia srdce, ale zocelia vás a mierny nádych reality, spojenej s nostalgiou. K tomu herci, ktorí si dávajú takto oddych od menej zmysluplnejšej komercie. Na začiatok leta ako stvorené a pre študentov možno návod, ako stráviť leto. Trochu zamrzel záver, režisér sa mohol viac prikloniť k realite, ale v živote je všetko možné, takže je to iba vec názoru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na zábavnom parku nie je skoro nič zábavné a vlastne pointu ťažko pochopiť. V parku pretiahol alebo chcel pretiahnuť každý každého, vzájomne a prekvapivo len heterosexuálne, až sa človek bál, že niekto ojede aj tú šašovu gambu, čo slúžila ako odpadkový kôš. Kristen Stewart v pohode ešte s milým myšacím ksichtom, orientovaná na mužov, a to dokonca viacerých a s dlhými vlasmi. Dnes jej ostal už len ten myšací ksicht. Všetci lúzri tu nemajú ani na hambáč, ale zároveň všetci majú na trávu. A romantická linka nulová, lebo okrem toho striedania partnerov tu tá hlavná chémia medzi Hajzelbergom a Kristen vôbec nie je. Ale to nie je asi medzi žiadnou ženou a ním. Komédia, ktorá nechce a nevie rozosmiať, aj v tom je jej mizéria. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický a relativně decentní (od režiséra SUPERBAD) skok do osmdesátek, který docela pasoval na projekci ke konci léta. Je fakt, že se to táhne, 102 min mi přišlo cca. jak 150, ale nijak extra to nevadilo. Oblíbil jsem si většinu postav, bavil mě perfektní soundtrack a 90% všech triček z ADVENTURELAND chci mít v šatníku. Dal by se z togo udělat celkem dobrý seriál. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)
  • Počas záverečných titulkov sa objavuje reklama na skutočný zábavný park Adventureland. (Arsenal83)

Reklama

Reklama