Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (878)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že se většina lidí rozplývá nad Kukyho originalitou, hravostí a nádhernou dětskostí, a přitom nemají ani ponětí o Bartově o rok starším filmu Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny. Ten přitom má všechno, co má i Kuky, ale zdá se mi mnohem originálnější. No ale zpátky k růžov... Pardon... Červenému plyšákovi a jeho lesní štrapáci. Je to moc hezký film, ano. Originální, s půvabnými loutkami, pěknou kamerou, hudbou a dobře vybranými dabéry (jen Macháček s Liškou trochu rozčilovali). I tak jsem mu ovšem dal tři hvězdy, protože se mi zdál příliš dlouhý, v závěru - ačkoliv "akčním" - bez napětí, a skoro nudný. Celkově to tedy dobré bylo, ale nijak zvlášť nelituji, že jsem medvěda nezastihl v kině. Doma a na DVD mu to slušelo tak akorát. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky a trochu si přitom připadám, jako bych tomu růžovému plyšákovi vydloubávala očíčka, ale nemůžu si pomoct: já jsem se po většinu filmu prostě nudila. Příběh mi nic nedal, ba ani důvodů ke smíchu se moc nenašlo a že je vizuál celý takový jiný, neotřele zvláštní, to jaksi nevyváží celkovou nezáživnost a rozháranost Kukyho. Nevím, jestli bych byla nadšená v kuřecím věku, malinko o tom pochybuju. Sociálně inženýrský houmlesácký finiš mě pak přiměl při hodnocení váhavě mávat myší mezi dvěmi a třemi hvězdičkami... nakonec pro jednou vyhrála moje laskavá, infantilní stránka, leč pouze o ňadra vrcholové gymnastky. 54% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No musím uznat že nakonec JO. Honza Svěrák nikdy nespal na vavřínech a nikdy nestál o to točit stále stejné filmy. Díky tomu je každý jeho film jiný. Ať už se jednalo o road movie anebo o válečné drama. První půlhodinu mi u Kukyho dělala problém loutková originalita. A ani posléze jsem nic světoborného nesledoval. Musím ovšem uznale konstatovat že Kuky má co rozhodně co nabídnout. Příběh hezky dětský, morální ponaučení (je třeba vážit si moudrosti starších) a v neposlední řadě jsou to hlasy loutek. Kdy se ještě poštěstí že by se na plátně sešli v jednom filmu Svěrák, Kaiser, Macháček, Lábus, Čtvrtníček, Liška, Postránecký, Vetchý, Schmitzer, ... Krásný film plný lásky, natočený s láskou. Chtělo by to ještě druhý díl. PS: V roce 2017 se žádný extra zázrak nekoná a podobně jako ostatní Svěrákoviny je i tahle těžko odolávající zubu času. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když se ztratí dítě, tak řekne kde bydlí a oni ho přivedou domů. Kuky to neví, ale ne že je pitomej, ale protože je PLYŠÁK ..... Je neuvěřitelný, jaký dramatický situace může taková plyšová hračka prožít. U nás v českém lese! KUKY je českej. Je Svěrákův. A i když je nejdřív hodně ,,divnej do očí“, zanechal ve mě něco víc než třeba čtvrtej Shrek. Možná i díky Macháčkovu Anuškovi! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Souhlasím, že by pohádka měla děti zároveň vychovávat. 2.) Rád si čtu o hrdinech, kteří mají srdce. 3.) Zajímá mě, kde končí cesta věcí z popelnic. 4.) Nevím, kdo v lese jí zaječí bobky. 5.) Poznám, že ne všechno červený co teče z bezdomovce je krev. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Kuky se vrací" je dojemný příběh balancující mezi realitou a dětskou představivostí, který je vyprávěn s takovou lehkostí, upřímností a láskou, s jakou to umí jen Zdeněk Svěrák... Překrásné postavičky, geniální dabing (Svěrák, Čtvrtníček, Macháček, Liška, Táborský), úžasný svěrákovský humor, dokonalé honičky lesních vozítek atd. a na druhé straně pekelně nesympatická Kristýna Nováková-Fuitová. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Na grafickém vymazávání drátků od loutek pracovalo 100 lidí. (Milan25)
  • Režisér zpočátku počítal pouze s úzkým šestičlenným štábem věrných spolupracovníků, ve finále se na natáčení podílel tým šedesáti lidí. (POMO)
  • Natáčení probíhalo ve velké míře vsedě a vleže. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno