Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (878)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mňa Kuky celkom potešil. Hlavne svojou originalitou a snahou, aby nezapadol medzi stovky rozprávok, ktoré sme videli. Prevažne bábkový a čiastočne hraný príbeh funguje veľmi dobre a najlepšie vyznejú scény z lesa, kde sa v niekoľkých scénach objavia i živé zvieratá. Kľudné a pomalé tempo rozprávania je na jednej strane chvíľu zaujímavé, ale hlavne detský divák, by to určite chcel počuť občas vygradovať, pretože pomalý a smutný tón v hlasoch znel často dlhšie než je potrebné. V dialógoch mi chýbalo viac humoru, ale bavil som sa i tak a občas by nezaškodilo zmeniť tón hlasu. Hlavne Svěrákov hlas je dosť monotónny. Naopak musím pochváliť veľmi originálne a nápadité "automobilové" naháňačky, ktorým nechýba adrenalín. Pre deti je určite v mnohom poučná a možno zistia, že nová rozprávka nemusí byť iba "počítačová". 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím hlubší les, tím horší vztahy!" To je pravda. Já už si tedy pořádně nepamatuju, jaké to je být dítětem, takže růžový mazel Kuky musel stranou a ovace ode mne sklízí věčně poučující kapitán von Hergot, podpořený hlasy Anušky a Vidličky, díky kterým se mi tento pokus o lesní puč jevil poměrně snadno stravitelným. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Kuky je v našich končinách značně ojedinělým filmem a hrozně mě baví jeho poetika, kamera a vůbec celá atmosféra lesního království. Co mě bohužel moc nebavilo, je výkon nejmladšího Svěráka, který mi přišel značně toporný jak ve "svém těle", tak i v dabingu Kukyho, ale tentokrát bohužel mě moc nenadchl ani Zdeněk, jehož dabing Hergota byl hodně zvláštní a nepřirozený. Film jako takový zůstal na půli cesty se snahou zavděčit se všem věkovým i diváckým skupinám, ale přesto jsem s ním docela spokojená, protože je plný nápadů, skvělých akčních scén a výborné animace. A hlavně jde o počin, který se u nás prostě nevídá a já jsem v podstatě s výsledkem hodně spokojená. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě bavil svou fantazií a nekomerčním zpracováním. Líbila se mi hudba a děj celkově. Akorát si myslím, že je to film pro větší děti, pro ty menší to bude trochu složitější a taky ten konec kdy umře Kaiser v roli bezdomovce není pro dětské očičko. Nakonec se pan Svěrák nechal stejně slyšet, že film pro děti původně natočen vůbec nebyl. Určitě doporučuji, protože filmy z dílny obou Svěráků stojí vždy za shlédnutí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Rodinná Svěrákovská pohádka, zřejmě inspirovaná doslova z jejich rodiny. Úsměvné, milé, i když lesní příšerky mi splývaly v těžko oddělitelnou masu, ale vlastně to ničemu nevadilo. Tak si ale říkám: nebude jednou Janu Svěrákovi ten čas, který Kukymu věnoval, chybět, až si bude říkat, co jsem toho ještě chtěl natočit, ale už to nestihnu? ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Práce na filmu trvaly celkem tři roky. (Milan25)
  • Natáčení bylo původně plánováno na 35 dní, aby se posléze protáhlo na 100 dnů a odehrávalo se v několika etapách postupně od roku 2008. Tuhá zima se točila na Ještědu, zajímavé kořeny u Bechyně, mechový les a potok na vrchu Melechově, borovice a skály u Drábských světniček, nejkrásnější listnatý les byl na podzim natáčen ve Voděradských bučinách u Jevan, zajímavá červená půda se našla v okolí Nové Paky a konečně k tajemnému svícnovému smrku si štáb vyrazil až k Vyškovu u Brna. (POMO)
  • Postavička Kukyho v reálu měří 21 cm. Pro natáčení bylo vyrobeno 18 loutek Kukyho. (POMO)

Reklama

Reklama