Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor s tísnivou atmosférou a několika momenty, které dokáží opravdu vyrazit dech. Zvláštní je, že když se točí nějaký horor s dětmi, tak to téměř pokaždé dopadne skvěle nebo aspoň hodně dobře. Tento film není výjimkou, fandové hororu si určitě přijdou na své. Začátek je opravdu povedený a hlavně první konfrontace mezi matkou a dětmi stojí opravdu za to a vy si jen říkáte: "Cože, fakt to udělala?". I když film není vůbec dlouhý, tak ke konci začne trochu nudit, protože děj je dost předvídatelný a scény za začínají opakovat. Rozuzlení je celkem úletové a závěrečné prozření je dost mimo mísu. Ale jako horor to určitě stojí za pozornost! 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak mamce řádně ruplo v kouli,bohužel scénaristoj taky.Na nezávislou produkci slušné herecké výkony a chvílemi mi bylo opravdu hodně úzko,při scéně z verandy jsem nevěřil svejm očím.Bohužel se stalo...co sem nečekal,klučina na svůj věk sice schopnej...ale nezlobte te se na mě.....pozor obsahuje spoilery...ale to máte vlastně jedno ;-) jak nechá epesně napíchnout svojí sestřičku na vidle......to sem čuměl jak píča...ale to se mi to kecá že jo tvrďákoj :-) no dej me tomu,pak se odehraje pořádná dávka těch nejpitomějších klišé co v hororu vůbec můžou bejt...vysílačka,vydlák co si pouští music takže neslyší a k tomu hulí trávu....ehm :-) no ale pořád sem byl na 3* shurikenech...načež se odehrál ten nejvypatlanější konec,kterej sem kdy viděl.Místo neskutečně zničeného otce,který by vzteky svoji ženu dobyl lopatou a zachránil syna...tak mu v nemocnici v klídečku řekne že mamča byla jen drobátko nemocná,že udusila,ubodala a rozpíchala svoje tři děcka a to čtvrtý chtěla rozsekat a zastřelit.....ale že bude ok a je znova těhotná tak budou zase happy family :-D jasně!největší píčovina co jsem kdy viděl,ta blbá píča by se už z ústavu nikdy nedostala a ten otec by tohle nikdy neudělal....ale co já vim,děti nechci a nejsem vydlák z ameriky tak tomu asi nerozumim :-D díky konci jsem skoro na odpadu,ale za to slušné předtim,ze sebe ty 2* s vodřenejma kolenama vytlačim :-) ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Statek jako kráva, sloužící jako kočičí pelech vs. laktační psychóza matky při služebce fotříka. "Tati, máma se chová divně! - Ale ne synu, jen je toho na ni moc, musíš jí pomáhat, já se vrátím, jak jen brzo budu moct!" Jo! To budeš ale čumět! :D Colleen Porch si to dala v roli matky ve velkým stylu. Lars Jacobson se na tom vyřádil a mně se to líbilo. Plný počet a doporučení poslézé sáhnout po The Children nebo Eden Lake, ve kterých se karta obrátí. :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc oceňuju námět(přecejenom těm dětem se většina filmařů snaží vyhýbat), taky perfektní technické zpracování a hru se zoufalou atmosférou.....Problém je, že v druhé půlce film odbočí z (víceméně)uvěřitelného(a mrazivého)psychothrilleru "podle skutečných událostí" do tuctového a předvídatelného slasheru se všemi těmi nelogičnostmi a přeháněním podle divácky vděčné šablony.........Škoda-tohle osvícení na ženský způsob(potěšilo pár přímých odkazů) mělo našlápnuto na mnohem více....65% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy nikdy neodmietnem a vlastne je to asi môj najobľúbenejší hororový subžáner. Skvelý, snáď až učebnicový príklad dokonca návod pre amatérskych filmárov. Režiséri Lars Jacobson a Amardeep Kaleka to zrejme natočili za vlastné prachy a tak mali k dispozícií obmedzené množstvo financií a tak namiesto rôznych gore scén sa museli vynájsť a vymyslieť ako krapec trochu inak. Amatérske filmy dokážem pochopiť a podporujem všetkých, ktorý majú tú odvahu a proste si to natočia. Rozpočet sa odrazil na tom, že väčšina scén je točená v noci a zábery na krvavé scény sú buď mimo záber, alebo vidíme len "vykonávateľa", nie "prijímateľa" daných úkonov :) V podstate ak by som mal nejaký obnos peňazí, asi takto podobne by vyzeral aj môj film. Jednoduchý príbeh, málo postáv, dokonalý záporák, záverečná myšlienka a samozrejme plno cudzích trademarkov. Rejžovia majú zrejme napozerané veľké množstvo hororov a každému, aspoň trochu všímajúcemu divákovi vrazia do oči kamerové trademarky Kubricka (The Shining majú asi moc radi) či iné zaužívané zábery v iných hororoch. Možno tvorcovia mohli o čosi viacej experimentovať a dodať filmu väčšie tlačenie na pílu, obzvlášť záver bol taký urýchlený. Inak ide o veľmi vydarenú vecičku, ktorú by nemal žiaden hororový fanúšik obísť. PS: Tá crazy mom bola ozaj pekné psycho len škoda, že tej jej charakter nevyužili pri záverečnej naháňačke viacej. 75% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama