Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Poměrně sofistikovaný stylisticky nenucený horror, jehož největší devízou jsou civilní herecké výkony. Pochvalu zaslouží rovněž kamera a sympatická režie, která drží přísun klišé pod normou. Zajímavý mysteriózní rozjezd a následující slashing akce trpí bohužel plytčím scénářem, který je asi nejslabším článkem celého filmu. 65% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor? Ani náhodou, spíše napínavý thriller. Mladá farmářka, která žije ve vidlákově a má na krku 4 ubrečené a uječené děti, do toho jí manžel řekne, že by chtěl ještě páté. No které ženské by z toho neruplo v bedně. Jenom vaří, uklízí, zašívá manželovy děravé kalhoty, stará se o děcka, které jen celé dny ječí a jednoho večera jí už přeteče pohár trpělivosti a příčetnosti a začne jedno dítě po druhém zabíjet. To první nejmladší novorozeně jde lehce udusit. Poté ubodá mladšího syna. Starší syn a malá dcerka před ní utíkají. Dcerka neustále o něco zakopává, válí se po zemi, dokud ji bratr nezvedne, brečí a řve na celé kolo, což je nejlepší taktika, jak na sebe neupozornit šílenou vraždící matku. (Asi nepochopím dětskou logiku). Takže i sestřička nakonec najde smrt pod vidlemi. Jediný "normální" nejstarší syn před ní zdárně utíká a jako jedinému se mu podaří přežít. Film mě moc nechytl, už jen kvůli drásání nervů neustálým upozorňováním na sebe řevem, ve chvíli, kdy mají být ticho jako myšky. Stejně tak jsem měla za to, že děti jsou akčnější a rychlejší než dospělí lidé a nedělá jim problém jim utéct - v tomto filmu ano. No a konec, kdy otec chce, aby se matka vrátila domů, až ji pustí z léčebny je pro mě nepochopitelný (kdyby mi někdo zabil 3 děti, asi bych ho už nikdy nechtěla vidět a nechala bych ho v léčebně shnít.) Jediné smutné na tomto filmu je to, že se bohužel takové věci stávají. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Vražedné poporodní šílenství je natolik strašlivá věc, že vůbec nevadí, že vraždy malých dětí proběhnou všechny offscreen. Možná to nakonec hutné atmosféře i přidává, a dokonce jsem se přistihnul, že nejstaršímu synovi i docela fandím, což se mi normálně u dětských herců opravdu nestává. A dokonce i ten na CSFD kritizovaný konec mi přijde, že prožité hrůze nasazuje tu správnou korunu... ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Nemam rada filmy, kde se ublizuje detem a co vic, zviratum! Ale pokud je tohle film podle skutecnosti, neda se svitit. Jako velky plus beru kratkou stopaz, ktera rychle odsejpa a mne prislo, jako kdybych zkoukla jeden dil nejakyho sitcomu. Kazdopadne - v tomhle pripade sedi "za malo penez, hodne muziky". Za zrejme velice malej rozpocet vnikl slusnej snimek plnej napeti a nasili. Jen skoda toho konce, ale nepredbihejme...4* ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Dostala som sa od vraždenia dospelých deťmi k vraždeniu detí dospelým. Musím povedať, že to celé fungovalo viac ako perfektne. Doteraz som si nevedela predstaviť, kto by bol ochotný niečo takéto natočiť, keďže si myslím, že sa nájde veľmi veľa odporcov filmu práve takéhoto typu. Zábery boli vymakané, najmä rôzne desivé uhly pohľadu na besniacu matku, ktorá na farme rozsekala snáď všetko, čo jej prišlo do cesty. Horory sú o to horšie a tiesnivejšie, keď si človek uvedomí, že ono by sa to v podstate reálne aj mohlo stať. Myslím, že to bolo postavené na dobrom základe, a teda popôrodnej psychóze matky. O to reálnejšie som film vnímala. Záver ma zabil. Nemám, čo dodať :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)
  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama