Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svět bez lidí. Tahle myšlenka mnohé nechává chladnými, protože "jak by se to přeci mohlo stát...", ale to právě tento dokument vůbec nezajímá a jen předkládá svět bez nás a následky našeho "dočasného" životního stylu. Dokument nepatří mezi nejdražší, takže se logicky ukazují nedostatky typu slabé a opakované počítačové efekty, ale o to tu přeci nejde. Jde tu o tu vizi světa a toho, jak dlouho bez nás naše "současné hrady a zámky" dokáží přežívat a odpověď není popravdě vůbec příjemná. Mnohé filmové i jiné post apokalyptické vize počítají s mnohým, co v tomto dokumentu padne. Ať už filmy jako Já, legenda nebo mnohem starší Loganův útěk a ještě slavnější Planeta opic. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad. Obstojné spracovanie. Priemerná réžia. Podpriemrná dramaturgia. To, čo iný pokladajú za najsilnejší moment - Černobyl - ma takmer odrovnalo. Chápem, že černobylské zábery zo súčasnosti sú výstižné a krajšie ako počítačové simulácie, ale nechápem, prečo ich nepoužili ako klasické ilustračky, oni miesto toho rozoberajú celú situáciu okolo výbuchu - čo to má sakra spoločné so zvyškom filmu??? ()

Reklama

JM87 

všechny recenze uživatele

Stokrát lepší než kdejakej katastrofickej film, mít tohle lepší efekty a úvist to někam do nějakýho palace cinemas jako 3D a nějakej special rozličnej od normálních filmů, tak by to podle mě byl hit. Nejsem moc kutil, takže se přiznám, že se nijak nevyznám ve všech těch všeobecných věcech ohledně betonu, železa a podobně. Ale díky tomuhle filmu sem nasbíral tolik znalostí, že kdybych teď stavil barák, tak hned vím, co použít a nepoužít, aby vydržel, co nejvíc. V podstatě nám celej film ukazuje destrukci civilizace od 20-ti po snad 10 000 let :-) Je to dost zajímavej dokument, možná jeden z nejlepších, jaký sem kdy viděl. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby skvělý nápad. Jak by svět vypadal bez lidí. Ze dne na den žádní lidé. Fascinující myšlenka, ale to zpracování tohoto dokumentu mi nepřišlo až zas tak nápadité. Podle mě se režisér měl zaměřit na tuto problematiku více globálně. Občas nám ukážou psi, jako kdyby jiné domácí zvířata neexistovali, hodně se soutředil na flóru a na rozpad budov, ale fauna značně ztrácela. Proběhnutí lva po silnici to nezachrání. Ale líbil se mi třeba rozpad auta a další věci. Ale chtělo to podle mě podat o něco zábavnějíší formou. Protože je to malinko nudné... ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Najednou sem si přála, aby lidstvo neexistovalo. Chování lidstva směřuje ke konci, to víme všichni už dávno. Bohužel s tím nikdo nic nedělá a připadá mi fér, že za to, že si sedíme v útulných betonových domečkách a odvracíme se, potažmo ničíme, přírodu, která nám svým způsobem dává život, zaplatíme jednou či později všichni. Je to naprosto laciný dokument s jedním a tím samým opakujícím se trikem, po čase mi však začal hlodat v hlavě. Zprvu úplně nevýznamně, ale postupem času začal sílit... a TO! je milí vážení účelem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama