Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je zajímavý po vizuální stránce. Speciální efekty sice nejsou na hollywoodské úrovni, ale i tak si divák může užívat nemála atraktivních postapokalyptických záběrů, po kterých já jsem vždy bažil, a byl jsem schopen kvůli nim překousnout leckteré slabší filmy, jako třeba Vodní svět. Velkoměsta prorostlá vegetací působí úchvatně. Nakonec jsou ale nejsilnější záběry stejně z vylidněného Černobylu, kde se městské stavby ustupují přírodě. Vytknul bych vše dramatizující komentář, rádoby efektní prostřihy a celkově bych se pozastavil nad tím, zda-li lze vůbec tento film nazývat dokumentem. Velké množství zde uváděných informací, ač jsou od odborníků, jsou pořád jen hypotézy. Celý dokument mi připadá jako hodně velký vzdušný záme ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, nutící k zamyšlení. Po celou dobu sledování jsem byl překvapen, jak rychle některé věci v podstatě zmizí. U některých jsem očekával, že tady budou tisíce let. No jo, jenže s pečlivou údržbou lidí, bez ní... Triky nejsou na vysoké, ba ani vyšší úrovni, od začátku jde vidět, že je to dost levný dokument, ale co mi sakra po efektech. Rozhodně doporučuji všem. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako bude vyzerať „Planéta Zem po vymretí ľudstva“? Ako to tu bude ďalej pokračovať, keď ľudská populácia sa bude rovnať nule? Čo sa bude diať v opustených mestách? Ako dopadnú vyznamné monumenty? Čo sa stane so symbolmi našej civilizácie? Nemilosrdný zub času nenechá nič na pokoji. Niečo mu padne za obeť skôr, niečo vydrží celé stáročia. Ale jasné je, že nakoniec tu po nás nezostane nič. Zaujímavý hypotetický dokumentárny film. *** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý pokus o prognostiku, ktorú nikto z nás nebude vedieť potvrdiť. Ale ako snaha o víziu určite chválim, určite sa tu nájde kopec zaujímavostí, človek sa dozvie, ktorým zvieratám človek vyhovuje a ktorým sa bez neho bude dariť. Dozvieme sa, kedy sa rozpadnú aj opustené autá, mosty, veže, kto sa možno dostane na vrchol reťazca. Samozrejme je to všetko len taká vedecká hra, lebo človek zmizne z povrchu našej planéty snáď len po atómovej vojne a tam by s ním vyhynuli aj iné druhy. Trochu tu pokulháva aj počítačová animácia, ale vzhľadom na rok výroby je to akceptovateľné. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na začiatok kus poučky. Vrcholným štádiom biocenózy je klimax. Nikdy som netušil, že roky štúdia dokážem aj prakticky aplikovať. Všetko má svoj koniec a nič nieje večné. Tieto zdanlivo nemysliteľné myšlienky sú pre moderného človeka vzdialené natoľko, že sa nimi ani do hlbšej miery nezaoberá. Človek sa veľmi rád pasuje na vrchol pomyselnej prírodnej pyramídy. Ale čo sa stane, keď z nej odstránite vrchný diel? Odpoveď je, nič. Druhotná sukcesia je veľmi mocná zbraň prírody v boji s jej nepodarkom. Hrdza, fyzika, chémia, počasie či flóra neustále atakujú ľudskú umelo vytvorenú a bez vynaloženia obrovského množstva energie neudržateľnú spoločnosť. Samozrejme že, čím šli prognózy do vzdialenejších časových období a ohrávaním dvoch troch animácií dookola film skĺzol do nudnejšieho stereotypu, kedy nemal pomaly čo nové ponúknuť a nadviazať na fantastický úvod. Kašlite na recyklovanie! Zakopte všetko do zeme a dúfajte, že sa plasty guma a podobný sajrajt dostanú do vľúdneho prostredia, aby tu po nás niečo ostalo. Čo na tom že si budúci osadníci a šimpanzi budú myslieť, že sme žili vo vlastných odpadoch a Homo sapiens vyhynul lebo bol homo. Niečo po mne aj tak ostane! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama