Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani šeredné efekty, které bych pomalu dovedl udělat taky mi nepokazily celkový zážitek z dokumentu. Informace, které jsem tak nějak za svůj život nasbíral se zcela shodovaly s těmi v dokumentu, takže si troufnu tvrdit, že dokument trefil i ten zbytek, o kterém jsem neměl ani tušení. Téma je naprosto parádní. Člověk si u dokumentu uvědomí spoustu věcí. Například jak jsou soudobé stavby hrozně debilní a že nevydrží bez lidského opečovávání ani blbých 100 let, což se mi úplně nezdálo. A vůbec mi nepřišlo na škodu si zopakovat, že dokonce i železo koroduje. Trošku mě zklamala informační hodnota. Myslím, že s tím málem co vím, bych něco podobného dovedl splácat taky. Solidní 3*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Animovanému medvědovi ukradne kořist animovaný vlk, který byl ještě nedávno animovaným psem. Jedna velká potíž jsou samotné trikové sekvence, které jsou prachmizerné. Druhým problémem je americká nutnost si všechno několikrát zopakovat, aby to pochopil i průměrný Američan. A pro jistotu si to i nakreslit. Samozřejmě se všechno odehrává pouze v USA, protože ze zbytku světa místní holky a kluci znají jen Paříž a Londýn. Samotný nápad je rozhodně zajímavý, kdyby jej zpracoval nějaký šikovný dokumentarista třeba z BBC, nebo ORF, mohl vzniknout hodně zajímavý film. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se tváří, že je o všem, a přitom je o ničem. Neustále se opakující záběry vyloženě otravují, mnohdy to sklouzne k vychvalování toho, jak to ti Američani dobře postavili (zářným příkladem budiž elektrárna na Hooverově přehradě) a spousta zbytečného "vědeckého" vysvětlování běžných věcí (Pozor! Železo rezne!). Bylo to hloupé, neuvěřitelně hloupé. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a poučný dokument o tom, co by se stalo s naší planetou, kdyby najednou zmizela veškerá lidská populace. Co se stane se vším, co člověk vyrobil a postavil. Jaký dopad to bude mít na zvířata z celé planety. Pokud pominu docela primitivní počítačové animace, tak je to celkem povedený projekt. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dokument ako celok beriem, je originálny aj poučný, a je aj zábavný, no rozhodne má čo ponúknuť. Nevadili mi ani lacné, amatérske počítačove triky, či niektoré menšie či väčšie chybičky scenára. Čo mi ale vadilo je tak trochu mierna zbytočnosť tohto filmu. A to už len z toho dôvodu, že vymretie ľudstva (t. j. 6,5 mld ľudí) zo dňa na deň jednoducho nie je nijako možné. Dokonca ani vymretie, či zmiznutie menšieho mesta si neviem prestaviť v tak krátkom časovom rozpätí. Ak raz ľudstvo vymrie, určite sa tak bude diať desiatky, možno stovky rokov, počas vojen, epidémii, hladu, prírodných katastrof a iných nepríjemných udalostí. Rozhodne však nezmizneme mávnutím čarovného prútika. A popri tom stráca aj zmysel uvažovať nad tým ako dlho by chátrali a rozpadávali sa ľudské výtvory a veľkomestá, keďže o niektoré by mohlo byť postarané aj o 200 rokov dlhšie ako o iné. A ak by sa aj naplnil autorov nezmyselný scenár zmiznutia ľudstva zo dňa na deň zabudol nám v dokumente ukázať, čo by sa stalo s tak veľkým množstvo mŕtvych tiel rozkladajúcich sa po mestách, dedinách, cestách, či v mrakodrapoch, alebo domoch. Myslím si, že psy by mali ešte dlho čo jesť. Ale aby som len nekritizoval, musím priznať, že film som v pohode dopozeral, nenudil som sa pri ňom a aj som sa niečo nové dozvedel. Za tento počin som vďačný a dúfam, že niečo podobné ešte v budúcnosti vznikne... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama