Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako bude vyzerať „Planéta Zem po vymretí ľudstva“? Ako to tu bude ďalej pokračovať, keď ľudská populácia sa bude rovnať nule? Čo sa bude diať v opustených mestách? Ako dopadnú vyznamné monumenty? Čo sa stane so symbolmi našej civilizácie? Nemilosrdný zub času nenechá nič na pokoji. Niečo mu padne za obeť skôr, niečo vydrží celé stáročia. Ale jasné je, že nakoniec tu po nás nezostane nič. Zaujímavý hypotetický dokumentárny film. *** ()

Reverger 

všechny recenze uživatele

Krásně udělané, stylové a s dobře vybranou tématikou. Tedy alespoň ze začátku, pak už se to jen táhne. Z počátečních scén, jsem i snad…málem slintal, byl jsem nadšenej. Ale pak se to nudně vleklo, podle mého, až s takto dlouhou stopáží ten dokument neuspěl, chvílemi, jako by se tvářil, že neví o čem vlastně je a snaží se odbočovat, aby upoutal pozornost, což teda moc nezabralo, čekal jsem víc, ale i tak... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto odpudivě se prezentující dokument. Absolutní / absurdní vážnost dokumentu mě dostává do kolen - osudová hudba, hluboký (opravdu hóóóódně hluboký) voice-over vypravěče. Kdyby tvůrci přidali jakoukoliv zapamatováníhodnou zajímavost nebo osvěžující vtípek určitě by to moc pomohlo stravitelnosti. Také některé animace byly dost amatérsky rozpohybované a mohl si je režisér David de Vries odpustit (viz. křížení vlků a přeživších psů), lituji každého kdo si tenhle výblitek pořídí na Blu-Ray. Btw: Je také možné, že šlo o jistou poctu zesnulému Donu "Božímu hlasu" LaFontainemu - takhle by určitě vypadal jeho celovečerák. Větou "In a World..." by mohla začínat každá druhá věta. 40 % ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Člověk byl stvořen k sebezáhubě. Ze všech organismů na vsětě zaujímá člověk nejkratší epochu na planetě. Od té doby co se odvrátil od zákonů přírody, by měl přestat existoval. To je můj osobní názor. Člověk na planetě napáich už tolik špatných a zlých věcí.Dokument je krásně udělaný. Má výborný apokalyptický nádech. Takže si mě získal. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Animovanému medvědovi ukradne kořist animovaný vlk, který byl ještě nedávno animovaným psem. Jedna velká potíž jsou samotné trikové sekvence, které jsou prachmizerné. Druhým problémem je americká nutnost si všechno několikrát zopakovat, aby to pochopil i průměrný Američan. A pro jistotu si to i nakreslit. Samozřejmě se všechno odehrává pouze v USA, protože ze zbytku světa místní holky a kluci znají jen Paříž a Londýn. Samotný nápad je rozhodně zajímavý, kdyby jej zpracoval nějaký šikovný dokumentarista třeba z BBC, nebo ORF, mohl vzniknout hodně zajímavý film. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno