Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua před 9 lety filmem "Training Day" odstartoval sérii drsných filmů o drsných ulicích USA, zkorumpovaných poldech a nebezpečných pouličních zabijácích, kteří mají v kapsách místo peněženek a klíčů jen zbraně a drogy. Od té doby vznikla řada slušných i špatných filmů na stejné téma. Tentokrát se vrací pan režisér zpět a představuje o něco rozmáchlejší verzi těchto snímků. Rozehrává několik minipříběhů, ve kterých nechybí všechny ingredience podobných filmů, jako je drsná mluva, temné postavy a nasilí. Nejedná se o špatný film ale už jsem viděl spousty o hodně lepších snímků na policejní téma, (z poslední doby mě napadá vynikající "Hrdost a sláva") postav i příběhů je zde až zbytečně mnoho a gradace snímku je moc slabá na to aby divák s napětím očekával jak vše dopadne. Slušný průměr. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Policejních dramat je v posledních letech habaděj, ale Brooklyn's Finest tak nějak vybočují, ať už skvělými herci, tak hezkým a prolínajícím se příběhem. V tomhle filmu najdete všechny druhy policajtů, od nováčků, kterým osud nepřál, po vysloužilce nebo i policajta v utajení. Každá z postav má co do sebe a v celku je to hodně dobré. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Policejní thrillery patří mezi mé nejoblíbenější žánry. Jeden z nejlepších natočil právě Antoine Fuqua s Ethanem Hawkem v hlavní roli, avšak napodruhé se jim vzájemná spolupráce příliš nepovedla. Nejlepší z Brooklynu nám představuje současnou odvrácenou stranu Brooklynu (i když nevidíme žádné klasické ikonické výjevy obvyklé právě pro Brooklyn, tak může klidně dojít k záměně za jakékoliv jiné město než New York), drogy, násilí a sex je tu vyobrazen v té nejsyrovější formě, na jakou jsme u Fuquy zvyklí. Všechny tři hlavní postavy se pohybují na hranici dobra a zla, nevíte komu fandit (alkoholismus, krádeže peněz drogových kartelů, hra na obě strany) a co je nejhorší - žádná z postav nemá dostatek času vás přesvědčit o opaku, snad až na posledních pár scén. Film tak vlastně ukazuje, že v Brooklynu aby poctivého člověka pohledal. Po herecké stránce není komu co vytknout a také forma vypadá bez chyby, jenomže to tentokrát jako celek za moc nestálo. Z námětu šlo vytřískat o hodně více. Nakonec ale přece jen přihodím třetí hvězdu, a to za závěrečné krvavé vyvrcholení, které dává místy vzpomenout na Training Day. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, první gradující scény přicházejí asi po 90 minutách, stojí rozhodně za to, ale ... Tempo není nikterak zběsilé, Training Day byl trošku z jiného soudku. Přitom nemohu říct že bych se u Brooklyn's Finest nudil. Herecké obsazení k tomuto nedává ani na chvilku příležitost. Líbilo se mi sledování všech tří dějových linií, v nichž každá postava prožívala své problémy. Policejní práce prostě není žádné peříčko. 60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama