Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle a Wesley Snipes celou dobu kují pikle, Richard Gere se utápí v sebelítosti nad svým nenaplněným životem a doufá, že alespoň v den jeho odchodu do penze konečně udělá něco správného a Ethan Hawke má svou víru ("I don't want God's forgiveness, I want his fucking help!"), kupu dětí a trable. Poměr zastřelených černochů k bělochům v tomto filmu odhadem 25:2. Dvě hodiny jsem doufala, že se dočkám nějakého rozuzlení, bohužel marně. Jde jen o střípky z života pár brooklynských policajtů, které jsou někdy sice hodně drsné, ale celkově bohužel nedrží pohromadě. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z drsného prostředí se spoustou drsných slov ( sračka, kurva, hovno, ježkomrdi .... ) Grázlové jsou opravdu grázlové a policajti jsou opravdu .... taky grázlové. Dokonce je tam jeden polda, co má tejden do důchodu, a jedinný čin, který se za dvaadvacet let služby naučil je vypít po probuzení panáka burbonu a strčit si kvér do pusy a pak se divit že v něm nejsou náboje. Koks je tu po tunách, kurev jak mraků a dobráků od kosti jako máku. Film, který poukazuje na to jak dopadne demokracie ve své vrcholné fázi nebo film, který je tak prolhaný že se mu nedá věřit ani slovo. Vyberte si. Negři se mezi sebou oslovují negře a v rytmu Hip - hopu máchaj rukama a pak se všichni dovolávaj Boha, když jde do tuhého. CITÁT - Ta posraná svoboda něco stojí !!! Ani jsem si nemohl vybrat svého hrdinu, všichni jsou tak záporný až to bolí. Při sledování tohoto snímku jsem měl sto chutí tam vtrhnout a všechny ty ježkomrdy postřílet.Surový, reálný a perfektní. Velice podařený konec a úžasné dramatické vyvrcholení všech životů v tomto drsném filmu mě donutilo zatleskat. Hvězda dolu za velice špatné ozvučení. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechceš aspoň raz za 22 rokov urobiť užitočnú vec?“ – „...Ani nie.“ Už Fuquaov predchádzajúci film TRAINING DAY ma nebavil resp. bavil tak, ako ma bavia priemerné kriminálky. NAJLEPŠÍ Z BROOKLYNU je bohužiaľ čosi ako jeho alternatívna verzia (kamarátske rozhovory v aute šokujúco končiace priestrelom hlavy, ambiciózny policajt namočiaci sa do maléru, naivný zelenáč chce zmeniť svet k lepšiemu a ničí mu to každodennou rutinou už až príliš otrieskaný starý parťák). Ale EŠTE nudnejšia. Má na tom podiel nielen komplikovaný scenár, ale tiež množstvo postáv a smrtiaca dĺžka viac, ako dvoch hodín. To sa mi skutočne zdalo až prehnané; neviem, prečo film s takým dejom musí byť dlhý, ako PÁN PRSTEŇOV prehnane povedané. Potešili ma len Richard Gere, Don Cheadle a atmosféra so štipkou uchádzajúcej myšlienky (všetci občas niečo pokazíme a potom to ľutujeme a občas sa to snažíme vyriešiť, aby sme to EŠTE viac zhoršili). Keby to bolo aspoň o 3O minút kratšie, možno by som dal 60%. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

A. Fuqua sa na uliciach plných kriminálnikov cíti dobre (Training day), čo je možno prísľub do budúcnosti. Tri dejové linky, ktoré rozprávajú odlišné príbehu policajtov sa v závere pretnú a pripomenú niekoľko filmov na tému "mozaiky". Režisér na to išiel trochu inak- všetky tri linky iba strieda a to bez nejakého náznaku, že by sa mali pretnúť. Neruší to, pretože všetky sú z toho istého prostredia policajtov a ulice. Až do samotného záveru to na mozaikový film vôbec nevyzerá. Súhlasím z mnohými, že by film potreboval trochu skrátiť, ale inak sa ten drsný život na ulici a riskantný život policajtov podarilo na plátno preniesť. Aj preto sa prikloním k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama