Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Bravurně vyvedená parodie nejsvatějšího ze svatých - Bible. Kdo vedle Monty Pythonů si může dovolit a zároveň dokáže se navést do zapovězených a řekl bych nedotknutelných vod? Někdo vtipný a zároveň inteligentní, který na sebe neupozorňuje (tj. není trapný). Ano, divadlo Sklep. Hoši moji zlatí, skouleli jste to náramně. A to nejsem nijak dotčen shozením Katovny, kterou jsem měl ve své době docela rád. Mohlo by vzniknout více "dílů" téhle talkshow, klidně o dost delších, milí fanoušci basketbalu by jistě tu újmu přečkali ve zdraví :) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Geniální skladba zcela nesourodých scének, které v krátkých 28 minutách nabízí skutečně jedinečnou zábavu. Perfektní je podání písně, kterou ocení všichni, kteří mají rádi country western hudbu music a především ti, kteří přijeli na představení vlastním truckem...Vy truckeři mi budete lépe rozumět než Vy netruckeři... píseň v podání chlapáckého truckera Macháčka Jack Jak. Výborný je rovněž taneční výstup Davida Vávry a samozřejmě diskusní kritický pořad, ve kterém je pseudointelektuálsky rozebírána kniha, která se minulý týden objevila na pultech knihkupců, totiž bible... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sklepáci nikdy k mým favoritům nepatřili. Pravda, na živo jsem je nikdy neviděl a znám je spíš z jejich televizní a filmové tvorby. Na Hřmění jsem se ale podíval s chutí a velkým očekáváním (díky zdejšímu hodnocení), které ovšem zůstalo z velké části nenaplněno. Jen jsem se utvrdil, že jejich humor mě po většinu času míjí. Ano, kritika Bible je skvělá, ale ten zbytek je o poznání slabší a některé výstupy jsou z mého pohledu spíše trapné než vtipné. Zčásti sice dokáži pochopit jejich přijímání jako klasiky, přesto ode mě Hřmění více než tři hvězdy nedostane. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tímto sklepáckým vystoupením zdařile zakončili svou kariéru a z těch kratších TV pořadů je tento pro mě nejlepší.Má to skvělé nápady i provedení. A je škoda, že v tomto duchu nepokračovali - nebo jim nejspíš další působení bylo zakázáno, protože tak ostrou debatu nad Biblí asi většinový konzervativní koncesionářský divák nezkousne ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak krátké nebo že nevznikly další díly, protože řekněme si upřímně - koho zajímá basketbal? Jsem rád, že Hřmění není jen o analýze Bible, kterou zná snad úplně každý, ale že i ostatní scénky stojí za to. Macháčkův country kamioňák nemá chybu, tanec Davida Vávry (na Williamsovu skladbu Cantina band ze Star Wars!) je velmi podivný a vtipný a závěrečná píseň Pánbu je pán (text: Tomáš Hanák) mi málem dala ránu z milosti: "Když vlk ti ovce dáví, Když klk ve střevech máš, Když ti teče za garáž, Když ti utečou ti zprávy, Když ti nejde mariáš, On je trumf co v ruce máš..." Mimochodem víte, že existují lidé (pár jich je i tady), kteří jsou schopni se vší vážností analyzovat humor Divadla Sklep stejně urputně jako Divadlo Sklep analyzovalo Bibli? Pro Hřmění je to možná nechtěná, ale skvělá pointa. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama