Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

heyda 

všechny recenze uživatele

V určitých momentech zajímavý a napínavý krimi drama, ale bohužel dost často i klišovitý film, který svoji logičností kulhá na obě nohy. Musel jsem hodně rozvažovat, zda dát 2 hvězdy nebo přimhouřit oko a dát 3 hvězdy, a nakonec jsem se rozhodl pro tu vyšší variantu především pro ten nepříliš optimistický závěr a taky za tu atmosféru, která připomíná thrillery z 90. let. Nicméně určitě chápu i lidi, co tento film kritizují, protože pravda je taková, že nepřináší do žánru nic nového, občas je hodně hloupý a zpracování taktéž není kdo ví jaká bomba. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že vždycky přijde vhod látka, od které nic nečekáme, a nakonec nás velmi mile překvapí. Únos do téhle vzácné skupinky po celou svou stopáž zdatně směřuje, nicméně…? Ano, závěrečný twist. Ale musím přiznat, že jsem ho neprokoukl. A vlastně mě ani moc neotrávil. Životem a hlavně prací unavený (a brzy zdrcený) polda pátrá po unesených prostitutkách, až se v hledáčku úchyla ocitne také jeho dcera. Škoda, že je takovým spratkem, možná by se o ní jinak divák začal alespoň trochu zajímat. Karty jsou jasně rozdané, scénář si to pádí v už dávno prošlapaných cestičkách (i když sériový vrah ve sklepě ukrývá hned několik překvapení), ale i díky návratu k oldschoolové detektivce mi tohle zpracování bez zářivějších míst sedlo. Herci jsou fajn, permanentní sněžení v setmělých ulicích Buffala je také solidně prodané, jen té akce bych přeci jenom čekal o krapet víc. Možná bych pak tu hvězdu navíc přidal. ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi John Cusack začíná lézt trochu na nervy, protože má (stejně jako třeba Cage) jen jeden výraz celý film. Tady to ale tak hrozné není, respektive to filmu nevadí. Detektiva zvládl zahrát celkem slušně, Jennifer Carpenter mu navíc zdatně sekundovala. I tak ale The Factory nějak nevylézá výš než do lehkého nadprůměru, holt v dnešní době, kdy jsou krimi seriály na každém rohu, to chce přijít s něčím víc. 6/10 ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa mysterióznejší thriller ako som dostal, predsa len trailer alebo dokonca i plagát sľubovali oveľa viac. Detektív akosi rýchlo odhaľuje únoscu (vraha) bez štipky originality alebo "mystery" prekvapenia a to ja veľmi rád nemám. Takto sa film odpaľuje do šedého priemeru podobných thrillerov. P.S. Keď si pozriem ksichty J.Cusacka a S.Walger-ovej nechápem ako mohli splodiť tak škaredú dcéru :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám rád trilery s myšlienkou, ktorá nám nie je cpaná násilne do hlavy. Nemám rád, ak je nejaká myšlienka prefiltrovaná do maximálne tuctovo natočeného trileru, ktorý neponúka nič napínavé. Najatmosférickejší je tu neustále padajúci sneh a časté odohrávanie sa deja v noci. Tak sa nám samozrejme nejaký ONeill snaží zakryť fakt, že The Factory je filmom iba o záverečnom twiste, na ktorý sa všetci tešia, keďže z ničoho iného sa hodinu a pol tešiť nedá. No a keď príde, tak bude jednou z vami očakávaných možností. Či je pritiahnutý za vlasy, tupý, alebo snáď geniálny a posúva film niekde inde, nechám na divákovom vkuse. Ja som za prvé možnosti. Keby aspoň mali tvorcovia poriadne gule a nemali potrebu dať do príbehu nádej v podobe dovetku, mohlo to byť nakoniec ešte celkom fajn. No a tá myšlienka? Niečo v zmysle rodina je základ štátu, alebo lepší vrabec (rodina) v hrsti (pivnici), ako holub (prostitútka) na streche (ulici). Ani s tým ale tvorcovia nedokážu pracovať zmysluplne. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Prihliadnuc k úplnému záveru filmu, nie k onomu zásadnému zvratu, ale k posledným dvom scénam filmu, pridávam jednu hviezdu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)
  • Inšpirované sériovým vrahom Gary M. Heidnikom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama