Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní temný thriller jak z devadesátých let. Moc jsem nečekal, protože na to, že se jedná o film s velmi slušným hereckým obsazením, kolem něj bylo na filmových internetech až podezřelé ticho, což nevěstilo nic dobrého ... no nakonec jsem poměrně příjemně překvapený. Zkrátka fajn thrillerová jednohubka. Závěrečný twist mi přišel docela přitažený za vlasy, ale plusový bod za to, že jsem ho dopředu neprokoukl. Silnější trojka. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus velmi pozvolna odvyprávěný příběh. Tak pozvolna, že mi to připadá jako film ze sedmdesátých let, ovšem bez tradiční atmosféry. Závěrečné "překvapivé rozuzlení" na mě působilo jako pěst na oko, čili mě nesedlo a otrávilo mě. No on mě vlastně film otravoval už předtím, takže závěr byl už jen třešnička (spíš bobek) na dortu. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná kriminálka se solidním Johnem Cusackem a s opravdovým psychomagorem na druhé straně zákona, který vězní mladé ženy a dívky. Čili nic originálního. Přesto má Únos svoje kvalitní momenty a přiměřenou atmosféru, bohužel mě celkem zklamal konec. Jako kdyby tvůrci počítali s tím, že by natočili ještě pokračování, například s názvem "Únos - odplata". Nebýt tohoto závěru, hodnocení bych dal vyšší. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Celej film se tvářil jako fakt správnej oldschool thriller, který známe řekněme z 90. let. Pak ale narazíte na pár scénáristických přešlapů (jako hlavní hrdina je detektiv, unesou mu dceru a případ pořád řeší on? Hmm, to asi ne, protože to naprosto nekompromisně funguje tak, že ve chvíli, kdy se to týká někoho blízkýho - obzvlášť z rodiny - tak mu ten případ okamžitě seberou z důvodou podjatosti. No nic.) Druhá věc, která mě srala, byla J. Carpenter, kterou jsem nemusel už u Dextera, tam mně taky lezla na nervy. A na závěr přijde hlavní zlom a tím pádem vysvětlení, nicméně mně to přišlo tak násilný a skoro debilní, že si říkám, jestli náhodou i ty tři hvězdy nejsou hodně. Tady to tvůrci úplně nevychytali, se mně zdá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že vždycky přijde vhod látka, od které nic nečekáme, a nakonec nás velmi mile překvapí. Únos do téhle vzácné skupinky po celou svou stopáž zdatně směřuje, nicméně…? Ano, závěrečný twist. Ale musím přiznat, že jsem ho neprokoukl. A vlastně mě ani moc neotrávil. Životem a hlavně prací unavený (a brzy zdrcený) polda pátrá po unesených prostitutkách, až se v hledáčku úchyla ocitne také jeho dcera. Škoda, že je takovým spratkem, možná by se o ní jinak divák začal alespoň trochu zajímat. Karty jsou jasně rozdané, scénář si to pádí v už dávno prošlapaných cestičkách (i když sériový vrah ve sklepě ukrývá hned několik překvapení), ale i díky návratu k oldschoolové detektivce mi tohle zpracování bez zářivějších míst sedlo. Herci jsou fajn, permanentní sněžení v setmělých ulicích Buffala je také solidně prodané, jen té akce bych přeci jenom čekal o krapet víc. Možná bych pak tu hvězdu navíc přidal. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama