Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Martpod 

všechny recenze uživatele

Od začátku taková klasická detektivka založená na ještě klasičtějším krimi klišé, obsazení nepotěší neurazí, Cusack je šedý průměr, Robertsovi sedne role úchyláka jak prdel na hrnec a díky Jennifer Carpenter z toho mám pocit, že tam každou chvíli musí objevit Dexter. Atmosféře hezky nahrává setmělé zasněžené ulice. Drobný plus za ujetý, ale zajímavý závěr. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Cusacka mám rád, takže pokud mají jeho filmy aspoň minimálně snesitelné recenze, většinou jim dám šanci. Cusack nicméně asi nemá rád kinematografii obecně, a likvidaci filmového průmyslu si snad vzal za osobní zodpovědnost, protože jinak si výběr projektů, kterých se účastní, zkrátka vysvětlit nedovedu. The Factory (minimálně podle první béčkové zcény) přesně zapadá do šablonovitých, nesmyslných thrillerů, kterých se tak rád účastní, ale už po pár dalších minutách mi svitla naděje. Prakticky vše co následuje je prudce koukatelné, některé scénky a rozvinutí příběhu bych se odvážil nazvat až originálními, otázkou samozřejmě zůstává, jak snesete závěrečnou pointu, protože ta je, řekněme...poněkud více originální...někdo to veme jako plus, někdo bude kroutit hlavou...já mám pocit de javu, způsobený nedávným promítáním Laguierova "Tall Mana", který je taky profesionální práce, taky se na něj hezky kouká a taky se na konci štípete do zátylku, jestli se vám to náhodou nezdá. Ve světle Cusackovy filmografie tedy jednoznačný nadprůměr, na poli mírně béčkových pátraček po sériových magorech taktéž, ve srovnání se seriózní kinematografií typu Fincherových "Seven" už bych byl rozhodně opatrnější...ale za vidění to stojí, to bez debat... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

„Všechny děvky jsou dle něj odporné a rozbíjí rodiny, tak nás unáší z ulice a rodiny s námi zakládá“ Takový ten typický thriller, do kterého se rád a bez přemlouvání vrhnu a jediné co chci je alespoň základní dějová kostra, napětí a akce. Příběh je inspirován reálným zločincem unášejícím prostitutky, takže o jednoduchou premisu je postaráno, k tomu nějaké to klasické detektivní vyšetřování a finální kolize. V půlce přijde bohužel taková hluchá pasáž, kdy se vyšetřuje a vyptává, ale děj postrádá výraznější spád nebo oživení, které by filmu dalo druhý dech. Do finále už pak jen „dojíždí“ a servíruje zvrat, který sice překvapí, ale výrazněji neoslní. Jednoduché, průměrné, ale nijak výrazněji mě to nesebralo. Čekal jsem malinko víc. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Unes, ochoč, oplodni... ze scénáře nezblbni." Toporný Cusack mě nezaujal ani náhodou, dtto unylý zlosyn, rádoby Sběratel polibků. Naopak obě čapnuté štětky plus jedna nešlapka, t.č. pouze pubertální vzpurný spratek, ty svou poddajností celou dobu úspěšně držely film nad (plodovou) vodou. Bohužel jim jejich sympatickou snahu, o alespoň tři hvězdy z policejních odznaků, ve finále doslova odstřelila jedna 100% nevěrohodná a doslova neplodná postava. Hanba jí! A nebohému scenáristovi Jakblbě Tunitkonec jen upřímnou soustrast k zabitému příběhu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nedomrlé - důvod, proč to v zemi původu ani neposlali do kinosálů, ale rovnou na placky. Nedivím se, film se zoufale míjí s atmosférou a cosi jako odezvu vyvolá až závěrečná rošáda. Popravdě? Měl jsem z toho dojem, že pointa si sedla hned na začátku, k ní se autor upnul a ten zbytek prostě nezvládl. 45% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)
  • Inšpirované sériovým vrahom Gary M. Heidnikom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama