Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemecký národ sa utápa v sledovaní reality show každého druhu. Rainer pracuje ako producent niekoľkých z nich. Jeho život je šialený a jemu sa to páči. Ale to iba do chvíle, kým sa ho pokúsi zabiť mladé dievča. Keď pochopí prečo, otvoria sa mu oči a odchádza z tohto šialeného sveta vymývania mozgov. Spolu s Pegah vymyslia skvelý plán, ako zachrániť nemeckú spoločnosť pred totálnym kultúrnym a spoločenským sebazničením... (wata)

(více)

Recenze (19)

decay 

všechny recenze uživatele

Partička `stroskotancov` sa rozhodne, že zmení skazené stádo televíznych divákov. Naivné že až, ale krásne. Po formálnej stránke to nie je najlepšie, ale idea a nadhľad, s akým autor k filmu pristúpil, je to, čo ho robí skvelým. Po Die fetten Jahre sind vorbei a Free Rainer si Weingartnera určite postrážim. Mimochodom, bol tam aj odkaz k zmieňovanému filmu. Rozhodne ho nanútim rodičom namiesto Ordinácie v katastrofálnej záhrade :) A ešte niečo, ak by niekto náhodou chcel páchať podobnú `podvratnú` činnosť, nech dá vedieť :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Titanik jako reality show. Představte si tu sledovanost v sobotu večer. Závod spermií a vítězka vyhrává chlapa. Atd. Reality show. CITÁT - Pozor! Připravit! Start!......... Chcete se nechat utopit, Chcete supr dítě? Chcete, chcete,....tak pan Rainer by to mohl zařídit. Jenže pan Rainer je v raiši. V Německém filmu se šňupe víc než v americkém černošském harlemu. A taky to má své následky. CITÁT - To musí být omyl.... Mě se to moc nelíbilo a ani nebylo komu fandit. ()

Reklama

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Moc hezká současná pohádka o lidech, kteří bojují s výplachem, kterého se nám dostává z televizních obrazovek. Na předchozí film Hanse Weingartnera Občanská výchova to sice nemá, logika i dynamika děje občas pokulhává, ale celkově se mi film hodně líbil. Asi sdílím s autory podobný názor na svět, líbil se mi idealismus a optimismus který tvůrci do filmu promítli. Tedy že má smysl s věcmi kolem sebe něco dělat a že lidé nejsou takové ovce, jak se může zdát. Škoda že se podobné filmy na aktuální témata u nás moc netočí a že se víc současná německá kinematografie nevysílá, protože v německu se opravdu točí mnohem zajímavější věci než bezduché kobry, medicoptry, bigbeny a podobné srajdy, kterými jsou naše televize naskrz prolezlé. Mimochodem nedávno sem narazil v Praze na rozvodovou skříň označenou sluníčkem, takže se možná blýská na lepší časy. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Agrese a rychlé tempo nahradily v úvodu psychologii postav, aby se z toho nakonec vyklubal úplně jiný film, než se původně zdálo. Kdybych nemusela přemýšlet nad tím, z čeho ti lidi vlastně žijí...a míní žít do budoucna, bylo by mé hodnocení jednodušší. Nahoru s Fassbinderem! Německo přepíná, Německo opět přemýšlí! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Nenáročné kino o hŕstke sociálne neprispôsobivých jedincov, ktorí sa snažia ostatnému národu natrepať do hláv kus kultúry manipuláciou výsledkov sledovanosti TV staníc. Mne a ostatným sociálne a spoločensky neprispôsobivým divákom tento snímok s vynikajúcim hereckým obsadením urobil ohromnú radosť, napriek tomu, že je poriadne pritiahnutý za vlasy a mal by sa ešte pristrihnúť na kratšiu stopáž. Doporučujem, už len pre ten naspeedovaný úvod a scénku s kolobežkou. 4,5* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Film měl světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2007. Teprve až v listopadu 2007 měl premiéru v Rakousku a dokonce až v únoru 2008 v Německu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni a německém Berlíně. (Terva)
  • Malé cameo si ve filmu zahrála i německá moderátorka Sarah Kuttner. (Terva)

Reklama

Reklama