Reklama

Reklama

Neznámá válka

(seriál)
  • Česko Velká vlastenecká válka (více)

Obsahy(1)

Unikátní americko-sovětský projekt měl snahu přiblížit detailně a komplexně 2. světovou válku objektivním pohledem. Bohužel zůstal nedokončený po invazi Sovětů do Afghánistánu. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

U dokumentu nevím, jak hvězdičkovat... ale kouknu - li se na to z pohledu, kdy jsem v první třídě musel vykonat mnohé prosby, aby mě mamka nechala dívat a já se blahem roztékal u té znělky, tak klidně dám pět. Byl to vskutku epická projekt. A ne, dám čtyři... á už teď raději dokumenty o přírodě... teda, ne že by válka nebyla součástí přírodních dějů... ale prostě nejni... :) ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší dokument o 2.světové válce.  Netuším kdo byl jako vypravěč, ale bylo to neskutečně přesné v rámci hlasu a intonace a hlavně nebyly tu žádné dementně hranné scény. Je to čistě autentické.  A vzhledem ke koprodukci SSSR s USA tak jen totalní duševní idiot může mlít něco v duchu o sovětské propagandě a dát tomu méně jak tři hvězdy (například Arsenal83, pokud číslo 83 jeho jeho rok narození, tak to mnohé vysvětluje, prostě člověk, který pamatuje prd a je jen odkojený novodobými kecy o tom kdo vlastně válku vyhrál  ).  Můžete kdokoliv mluvit o zveličování...ale 22 milionů mrtvých na straně SSSR?? Skoro 2x více než všichni ostatní dohromady? Na určitý patos mají rusové větší nárok, než-li zbytek světa.  Někdy ty záběry jsou tu ale opravdu hodně hnusné a smutné. 90%. Zajímalo by mě, proč je tu uvedený název Neznámá válka, čili překlad amerického názvu a ne název, pod kterým to bylo vysíláno u nás. Může mi to někdo objasnit? ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ruská propaganda z úst amerického herca. Čistý blábol o tom, ako bol Stalin intelientný bojovník, napríklad pakt Ribbentrop-Molotov nechal podpísať, pretože si chcel kúpiť čas (a vôbec nie preto, že bol agresorom). Ruskí vojaci sú totálni hrdinovia a Nemci hovná na úteku. Klamstvá sa tu na diváka hrnú každú minútu a jediným ospravedlnením môže byť len fakt, že možno sa takto niekto snažil zmierniť studenú vojnu. Lebo inak to vyzerá ako vytvorené na objednávku priamo od Ústredného výboru Sovietskeho zväzu. ()

Smells 

všechny recenze uživatele

Tuto serii jsem zhlédl ještě v původním překladu jako "Velká vlastenecká válka" před dokumentem "Svět ve válce" a do této doby, jsem považoval Neznámou válku za nejlepší dokument o WWII. Svět ve válce od BBC je sice dle mého názoru lepší, ale východní frontu prostě žeru, takže nemůžu jinak než pět hvězd. ()

Dzony 

všechny recenze uživatele

Ano je to jednostranné (ale to je nic proti lživým historickým dokumentům od BBC), ovšem dobové materiály jednostranné nejsou, tam je jasně řečeno, že 2. sv. váka byla hrozná. Dokument je to monumentální, nonstop autentické záběry provází celý projekt. Veselé podívání to tedy rozhodně není, ale myslím, že je dobré to vidět, aby člověk trochu sklonil hlavu a zamyslel se. Vždyť ta doba, o kterém ten film je, nebyla tak dávno. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama