Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (866)

kinej 

všechny recenze uživatele

Hororů vzniká celá řada, ale těch které skutečně dokáží splnit svůj účel, napínat a děsit je naprosté minimum. No a druhému REC se to daří stejně dobře jako tomu prvnímu. Kameraman dostává ze stylu handy camery absolutní maximum a hlavně se roztřesená a neostrá kamera stává jeho největší filmařskou zbraní. Příběh sám o sobě nšní žádný zázrak, ale zase dodává soildní zákady, díky nímž může kvalitní horor fungovat. Skvělá práce. Pokud by se i třetí díl takto vydařil, jednalo by se asi nejkvalitnější hororovou trilogii všech dob. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Velké, velké zklamání.... Po vynikajícím úvodním filmu, jsem dostal takovou facku, že jsem z [REC]u dočista vystřízlivěl. Srovnávat to snad ani nemá smysl - z původního příběhu mi ještě po promítání cvakaly zuby a teď ? JEDINÉ škubnutí za celých 85 minut, až trapně předvídatelné situace + velice neobratná režie ( nemluvě o naprosto stupidní pointě ). Ach ach.. Snad až příliš veliká očekávání mají na svědomí tohle následné remcání, ale nedá se nic dělat, příště to SNAD bude lepší - 35%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

[REC]2 nepřekvapí tolik, jako jeho starší bratříček. Ale to tvůrci moc dobře věděli, a tak není pokračování nejlepšího španělského hororu stejné. Jedinými společnými znaky jsou opět digitální kamera a šmakující strašidelné momenty - už během prvních dvaceti minut jsem se klepal nervozitou. Jinak je ale "dvojka" spíše akčnější záležitostí. Není to na škodu, jen ta atmosféra už nezamlžuje svým mrazivým dechem objektiv tak dokonale, jako před lety. Jistě, spousta záběrů má stále své kouzlo a po režijní stránce jde na první pohled vidět upgrade, ale z "jedničky" jsem byl paf víc. Slabších pět hvězd, za ten adrenalin a ani vteřinu nudy. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti geniálnemu prvému dielu veľké sklamanie. [Rec] 2 síce priamo pokračuje tam, kde sa to všetko naposledy skončilo, ale nerobí to dobre. Oproti desivej jednotke je toto horor bez atmosféry a trápna paródia. Postavy sa už začínajú chovať dementne, všetko sa tu zbytočne vysvetľuje a ničí to tak tiesnivú atmosféru tajomna a príbeh má veľa logických dier. Prirovnávanie k akčnému pokračovaniu Votrelca od Camerona absolútne neberiem. Toľko isto akcie bolo aj v prvej časti Rec ba dokonca aj viac. Tvorcovia to jednoducho pohnojili a pochovali tak skvelý námet. P.S.: Finále bolo v jednotke desivé, prekvapivé. Tu sa to finále znovu opakuje, ale miesto strachu som sa smial. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka gradovala napätie postupne, z čistej nuly až do stopercenntného hororového tranzu, pri ktorom sa p*sierali aj tí najotrlejší diváci. Dvojka na jednotku nadväzuje tak plynule, že by sa filmy dali spojiť v jeden celok. Začína niekde na šesťdesiatke a tam sa drží až do osemdesiatkového finále. Stotožnenie s postavami v nej nehľadajte, je to akčná, zábavná jazda plná 3D strielačiek, behajúcich démonov, cynického humoru, niekedy až príliš roztrasenej kamery, a miestami dosť divného chovania postáv, z ktorých si už i sami tvorcovia robia tak trochu p*del. Z filmu je cítiť, že vznikol iba pre úspech jednotky, no zároveň si zachováva skvelé tvorcovské trademarky a s predošlými udalosťami pracuje tak, aby fanúšikov nenaštval ani nesklamal. Jeho cieľom je iba dobre pobaviť. Vlastne ide o podobný posun od vážneho hororu k akčnému masakru ako v prvých dvoch of-the-Dead-romerovkách, či Evil-Dead-raimiovkách. Plaza a Balaguero sú na správnom mieste a urobili len dobre, že sa nesnažili jednotku tromfnúť. Štyry hviezdy dávam za spomenuté trademarky (v rukách nových režisérov by to scenár nad tri hviezdy nedotiahol ani náhodou) a už sa teším na apokalypsu v trojke. Snád s Plazou a Balaguerom. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)

Reklama

Reklama