Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

First-person shooter počítačová hra "Catalan Mayhem", kde se nakažené posedlostí snaží likvidovat španělský otec Merrin s brokovnicí a policejní specialisté z Útvaru jednoho nasazení. Kamerové hrátky s úhly vskutku nápadité, ale co je to platné, když královská emoce žánru Strach je postupně přidušena polštářem Lhostejnosti. Třetí nahrávaní z barcelonského činžáku, kde dělat domovníka není žádný med, už nejspíše vynechám a slovy mafiánského bosse Nicka Valentiho z Bullets Over Broadway volám: „Zapalte to tam a ať to vypadá jako nehoda…“ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý obrat ve vývoji děje. Oceňuji přesné navázání na jedničku. Napínavých momentů se opět najde hodně a vlastně od začátku až do konce je to výborná podívaná, která není tak peckózní jako jednička, ale moc za ní nezaostává. Závěrečná pointa byla vcelku zdařilá. Nadprůměrný horor, který tvoří s jedničkou hodně dobrý hororový duet. Škoda, že to dalšími pokračováními tak zazdili... 75% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej depke Rec prichádza takmer rovnako kvalitné pokračovanie. Je možno ešte akčnejšie ako prvé, ale v istých momentoch bola tá kamera tak rozrasená, až mi to začalo vadiť. Nikde inde doteraz, myslím v iných filmoch, mi to tak nevadilo, našťastie to bola iba istá časť filmu. V prvom diely ide o nejaký druh vírusu, no tu to už prerástlo v nejaký nábožensko- satanistický motív a nie som si celkom istý, či to filmu pomohlo alebo uškodilo. Prekvapilo ma to. Isté je , že po hite Rec prišlo pokračovanie, ktoré nesklamalo a to sa nestáva často. Slabšie štyri. 70%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Upozornění: psaní tohoto komentáře bude nahráváno, protože je třeba vše dokumentovat kurva. Bod první: Od jednotky SWAT bych sakra čekal trochu pevnější nervy, vyšší výkon a taktičtější postup v budově než předvedli. Bod druhý: I když závěr jedničky jasně říkal, odkud svěcená voda kape, přece jen jsem nečekal, že se dvojka promění v adrenalinovější verzi seriálu Supernatural. Bod třetí: Autorům je nutno přiznat, že celek působí dost promyšleně a návaznost na první díl nedrhne, ale použití first person kamery tu často skřípe mnohem víc než v jedničce, akce je mnohem nepřehlednější a záběrů přímo z helem SWATu je míň, než na kolik jsem se těšil. Bod čtvrtý: Pochopil jsem správně, že dva z těch fracků jsou ještě na živu (zamčený v tom pokoji)? Závěrem: Kvalitu filmu upřít nelze, ale chybělo tomu napětí a jediná postava, která se mi přišla sympatická (třetí hasič z jedničky), se v objektivu jen mihne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním perfektnej jednotky. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa chvíľu po udalostiach z predchádzajúceho dielu, trojčlenná zásahová jednotka dostane za úlohu vstúpiť do domu v karanténe a pomôcť svojmu dočasnému nadriadenému nájsť potrebné vzorky, aby sa zabránilo prípadnej rozsiahlejšej epidémii. Ale na mieste si uvedomujú, že skutočná pravda je omnoho nepríjemnejšia, než si mysleli, stále stoja proti agresívnemu nepriateľovi a navyše musia chrániť aj preživších. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Určite musím pochváliť, že dej pokračuje prakticky priamo, len z iného a logického pohľadu, teda zásahovej jednotky a tak keďže vďaka predchádzajúcemu dielu je to rozbehnuté, už netreba na nič čakať, ide sa priamo na vec. Síce už to nemá také čaro a ani kvalitu, už ma to nedokázalo až tak vtiahnuť a to správanie postáv išlo miestami úplne mimo mňa, hlavne nelogické rozdeľovanie, ale napriek tomu je celá prvá polovica dostatočne zaujímavá, chválim výbornú dynamiku, keďže tu sa skutočne stále niečo deje a na moje prekvapenie mi sadlo aj to iné vysvetlenie pôvodu nákazy, ktoré nie je ani zďaleka také, ako sa javilo z predchádzajúceho dielu. Práve toto mi príde ešte zaujímavejšie. Ale v druhej polovici sa dej zbytočne začne venovať trojici nudných teenagerov, ktorí ma vôbec nezaujímali a síce niekoľko scén po ich spojení s hlavnými postavami sa mi páčilo, pričom ani záver našťastie nesklame, ale toto veľmi zlé rozhodnutie film zbytočne zhadzuje. Hororová stránka je tiež skôr sklamaním, atmosféra a napätie sú neporovnateľne slabšie, než predtým, ale aspoň po obsahovej stránke sú viaceré hororové sekvencie celkom zaujímavé a nájde sa tu aj pár výborných momentov, hlavne to zabitie nesprávneho. Herecké obsadenie ma moc nezaujalo, až na celkom zaujímavú postavu kňaza ma tu už nikto moc nebavil a tí teenageri už ani nestoja za reč. Réžia a technická stránka ma aj napriek totožným tvorcom tentoraz sklamala, vizuálna stránka je stále výborná a to dynamické pojatie prvej polovice mi vyhovovalo, ale inak je to o niekoľko tried slabšie. Prvý diel považujem za jeden z najkvalitnejších hororov vôbec, preto som sa na pokračovanie tešil, no zbytočne. Zlý film to určite nie je, ale čakal by som viac, než len lepší priemer. 59% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)
  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)
  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)

Reklama

Reklama