Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Terva 

všechny recenze uživatele

Paříž 2013, ho, ho, akční sci - fi začíná. Povedená čtyřminutová úvodní kamerová a hudební "scéna" mě zlákala ke sledování tohoto snímku. Ale pak už to pomalu upadalo. Ty nová fára velice kontrastují z celkovým prostředím filmu. A co teprve ty melouny, jak se tam to zboží dostalo? Vyrostlo tam? Rybolov je dobrá scéna, ale ty bojové prvky až moc připomínají Jackiho Chana. No a pak už ten film tak nějak dojede sám a ani scénář do toho nemusí moc zasahovat. V závěrečných titulcích je i informace, kdo dělal parkours. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to o moc horší než první díl, spíše mi to přišlo hodně podobné, kdy se hraje na to, že zde není úplně špatný nápad a celkově zpracovaný scénář, nechybí zde humor, hlavně úvodní scéna je super, a samozřejmě je zde povedená a docela drsná akce. Ani tentokrát mě to ale nedovedlo opravdu nadchnout. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočná akčná jazda, ktorá prakticky využíva to, že filmy s parkourovými kúskami ešte stále nemajú v akčnom žánri veľké percentuálne zastúpenie a tak je stále na čo sa pozerať. Stačí schopných borcov, ktorí sú vo svojom obore jednotkami, schopnejšieho režiséra a kameramana, ktorí majú cit pre akciu a natočia súboje a akčné scény prehľadne a originálne. Toto všetko tento film spĺňa na jednotku a tak som si akciu mohol užiť dosýta. Impotentný dej som si uvedomoval len pokiaľ David Belle a Cyril Raffaelli nepredvádzali svoje ekvilibristické kúsky, našťastie tých miest nebolo až tak veľa, prevládala nepretržitá akcia, dobré hlášky a kvalitný soundtrack. 75%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Okrsek 13 byl vždycky plný parkouru, akce a nebezpečných týpků. A i Ultimátum je dosti podobné, přeci jen se jedná o pokračování, které sází na prostředí blízké budoucnosti, a tak nikdo neví, jestli to tak skutečně nebude. Okrsek 13: Ultimátum svého staršího bratříčka poměrně dobře zastiňuje, a to v několika bodech. Už se nemusíme zdržovat představováním hlavních hrdinů a jen se čeká na část, kdy se dají zase dohromady. Už se také nejedná o takové překvapení, jako tomu bylo u prvního dílu, který sázel především na pořádnou porci parkouru a hojnou akci. Zde je vše už pěkně vyváženo, aby si divák našel, to co se mu líbí. Ultimátum je podobné jako první díl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)

Reklama

Reklama