Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože je dvojice Belle-Raffaelli o něco méně využita, akční scény jsou tentokrát ještě lepší a ještě zábavnější. Okrsek 13 v podstatě beru jako film, točený pro fanoušky parkuru a akce. Příběh není tak hloupý, jak jsem čekal, ale spíše finále je trochu prazvláštní a nejsem si jistý, jestli autoři vědí, co příště chtějí ukázat a kam směřovat. Ale mě stačí, když zase dvojice Belle-Raffaelli předvede pořádnou akci, utíkání přes střehy několika domů a malou akci v čínské restauraci (to bylo něco ...). Bello přesto tentokrát zůstává trochu pozadu a je spíše tím, co běhá a skáče než tím kdo bojuje. Škoda, ale příště to jistě autoři napraví a té vaty okolo bude ještě méně (=ještě více akce!). Nadhodnocené 4*, které berte spíše jako dobré 3:). ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Ten cool nátěr je vespodu značně prolezlý. Zpočátku pěkná podívaná se postupně vytrácí pod zbytečnými slovy, zbytečnou a nezvládnutou efektností a konečně i pod tím, že krom pár zajímavých akčních scén film nenabízí ani příběh, ani napětí, ani sympatické postavy, ani atmosféru a nakonec ani pořádný závěr. Co s tím, no? Recyklace recyklovaného může být někdy uměním, ale často spíše končí zbytečností. ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Ak som dal prvej časti ***** tak musím aj tejto. Asi nieje veľa užívateľov, ktorí dajú plný počet, ale v rámci takej akčnej podívanej to uspokojí na 100%. Ja osobne nemám nič, čo by som mohol tomuto filmu vytknúť. Akčné scény (všetky) sú krásne prehľadné, dynamické a rychlé. Nenašiel som žiadne hluché miesto alebo pauzu, kde by film stratil na obrátkach. Veľmi odporúčam všetkých, ktorí majú radi akčné filmy tohoto typu. 85% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá rovnice, Kurýr + Doomsday + B13 = B13 Ultimatum. Je nutný pominout několik do nebe volajících stupidností, kterých by si všimnul snad i G. Bush (ůdajně IQ 90). Na začátek převlek za děvku, pak likvidace bomby pomocí "hrnce", jízda autem (Kurýr jak vyšitej). Srát na to, Belle by snad proskočil i krabičkou sirek a vyšplhal na cokoliv co stojí (i se hýbe) a Raffaelli by vymlátil přiznání i z pytle pšenice, už když nakopával řit Jet Limu bylo jasný že je to neskutečná mlátička a v B13 si to zopakoval a v B13-U to jednoznačně potvrdil. V tomhle druhu filmu je zapotřebí vypnout mozek a sledovat jen akci, logiku opravdu ne. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Decentná bojovka z miernym nádychom parkouru plná slušných akci, kruté zataja miestami váš dych podfarbená elektrickou hudbou, ktorá dodáva filmu istú dynamiku a potrebný potenciál. Obidvaja herci dostatočne prijateľný, tkp. sú umelci. Jeden pobije skupinku policajtov druhý im zas po pod nos utečie. Ale už sme to niekde nevideli? Najčastejšiou slabinou u filmoch je pokračovanie. Ťažko je urobiť film, aby nebol šablónovity a tkp. totožný z prvým dielom. Lenže tento film taký je. Má síce iný dej a spád ale celkovo je to o tom istom. Comeback sa tentokrát nekoná. Milé ale už videné. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)

Reklama

Reklama