Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Gary 

všechny recenze uživatele

TLJ se vrací v tričku s límečkem zastrčeném do kalhot s páskem, jako tomu bylo už mnohokrát. Opět sám táhne kriminálku s lehce pomalejším tempem a dostává se věcem na kloub, tentokrát i v přítomnosti zesnulého generála Johna Bell Hooda. Vrací se s ním pozapomenuté stálice John Goodman, který nedostává moc příležitost nebo například Mary Sttenburgenová hrající věčně čekající manželku. Mysteriózní to zas tak moc není, akce je tam trocha (a že u ní Jones pořád nepůsobí směšně). Jedná se tak o lehce nadprůměrný thriller se solidními herci. 60%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to špatný film, ale mě zkrátka nechytnul a moc mě nebavil. Žánrově je neukotven, protože jako krimi mi to připadá hrozně rozplizlé a téměř nudné. Délka se mi zdála až neúnosná a výsledné rozuzlení nezajímavé. A rozmluvy hlavní postavy s mrtvým generálem byly úplně přestřelené. Jen ten John Goodman nikdy nezklame, odporné, slizké a nesympatické padouchy umí zahrát na výbornou. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Balada o natvrdlém policajtovi, kterému až po půl hodině filmu dochází to co je zřejmé, ale přitom veden jakousi nevysvětlitelnou intuicí jde po krku postavě, kterou hraje John Goodman. Do toho se mu zjevuje duch generála konfederační armády, který ze sebe sype moudra, které soukromě řadím do kategorie "kolik třešní, tolik vyšní"... až člověk chvílemi přemýšlí zda je to parodie na jižanské stereotypy nebo to myslí vážně... bohužel myslí :o( ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velezkušený francouzský režisér Bertrand Tavernier uposlechl vábení Hollywoodu a rozjel se tam natočit film - a nutno podotknout, že udělal dobře. Klasická detektivka (nechápu, proč sem zase někdo slepě převzal z imdb tag mysteriózní, když mysteriózní tu krom několika opileckých delirií vůbec nic není) téměř starého střihu dokazuje, jak zručným je Tavernier režisérem a Tommy Lee Jones typově přesným až škatulkovým hercem - jeho drsný (a životem i policejní službou unavený) policista je téměř archetypem muže zasazujícího se o právo a spravedlnost... Zajímavé jsou také reflexe řádění hurikánu a poničeného New Orleans, latentní postkatastrofický syndrom, jakož i celé ukotvení příběhu na jihu USA, jižanský genius loci je tu skutečně silně přítomný... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o vynikající krimi, kdyby nám bylo nabídnuto více. Nepopíratelné kvality můžeme zhlédnout u T. Lee Jonese, ale všechno ostatní už je o dost slabší. Plitký děj, ve kterém se toho hodně odehrává, ale moc z toho si nezapamatujete. Vraždy, vyšetřování a i rozuzlení byli nevýrazné a tak nic neříkajíc. Jen ten starý dobrý Tommy za něco stál :-) 45% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama