Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poněkud mdle a nezáživně podaná mysteriózní detektivka, které nechybí správná jižanská atmosféra, ale na druhou stranu jí dost nadbývají duchové z občanské války, jejichž výskyt byl smysluplný asi jako ochlupení na ženské hrudi. Vyžilého ksichta Tommy Lee Jonese v roli drsňáka vždycky ráda vidím, bohužel mě tentokrát vytrvale mlátil přes uši nosovým skřehotem Jiřího Heřmánka. Který za tohle audiozvěrstvo odpovědný chuj neví, že TLJ má dvorního dabéra Pavla Rímského? Horší volbu hlasu jsem zažila jen jednou na TV H@vna, když šerifa Gerarda kvičel Michal Pavlata. Dabing stál celkově za hovny pasírovaný kočičí pšouk a dost mi curvil zážitek, s bídou a soucitem proto udělím 50% (v původním znění možná i kousek přes 60%). ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Balada o natvrdlém policajtovi, kterému až po půl hodině filmu dochází to co je zřejmé, ale přitom veden jakousi nevysvětlitelnou intuicí jde po krku postavě, kterou hraje John Goodman. Do toho se mu zjevuje duch generála konfederační armády, který ze sebe sype moudra, které soukromě řadím do kategorie "kolik třešní, tolik vyšní"... až člověk chvílemi přemýšlí zda je to parodie na jižanské stereotypy nebo to myslí vážně... bohužel myslí :o( ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šerif Dave Robicheaux (Tommy Lee Jones) pátrá po vrahovi mladé prostitutky, když mu herci, natáčející v okolí film oznámí nález lidské kosti. Dave se začíná rozpomínat na starý případ, kdy byl v okolí zastřelen černoch, ale v dobách, kdy mrtvý černoch nikoho moc netrápil (ba naopak). Ale jak v pátrání pokračuje, začnou se oba případy proplétat a navíc to vypadá, že Dave svým vyšetřováním někoho docela děsí... Tommy Lee Jonesovi se role stárnoucích - nicméně stále ještě v kondici - šerifů pátrajících po zločincích na vlastní pěst patrně nějak zalíbily, protože to je už několikátý film, kde má nachlup stejnou roli. Zde je to okořeněno (i když mi to moc nesedělo) promluvami s generálem padlým v občanské válce, nicméně na vlastní pátrání to vliv moc nemá (asi režisér dostal příkaz přimíchat do filmu trochu toho mystična). Ale celý film mi trochu (hodně) připomínal (neptejte se mě ale čím) Insomnii, která do dneška patří k mým nejoblíbenějším detektivním filmům... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dusná louisianská atmosféra, T. Lee Jones - v posledních letech jeden z mých nejoblíbenějších amerických herců, v menší roli další má oblíbenkyně - Kelly Macdonald, brutální zločiny, příjemný závan tajemna a v neposlední řadě uchu lahodící všudypřítomné zydeco - to jsou jen ty nejpodstatnější věci na které jsem při tápání "V elektrizující mlze" narazil a kvůli kterým se na tenhle snímek určitě rád podívám znovu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam hrál Clint, tak dám i 3*, protože tyhle role on zvládá s ležérní bravurou. Tommy Lee se často snaží až moc vypadat tak, jak postava vypadá a několikrát mu to nesedne natolik, že mu to nejde věřit. Film je nepříjemně rozháraný, jako by nevěděl, co chce vyprávět zrovna v danou chvíli, nakonec zjistíme jakési tři linie, které jsou spolu spojeny jen chabě. Scénu s únosem dcery si mohli klidně odpustit, protože její vyústění je až k smíchu (takhle lehce během 2 vteřin vybruslit z něčeho, co slibuje docela zajímavou a promakanou scénu, to jsem snad ještě neviděl). Strašně trapný mi připadal Robicheauxův vnitřní hlas, který občas vstoupí do děje. Je naprosto zbytečný, protože kromě několika rádoby květnatých pasáží o počasí popisuje akorát tak to, co zrovna ukazuje kamera. Na svou zbytečně přepálenou stopáž je to prostě moc suché. Má to ale hezké lokace a dekorace. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama