Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones v úlohe old-schoolového detektíva v old-schoolovej kriminálke s mysteriózno-filozofickou vedľašou dejovou linkou. Všetko je podfarbené bluesovou hudbičkou (veď predsa hurikánmi zmietaný New Orleans) a ešte ako bonus sa objaví Buddy Guy. Som prekvapený z nízkeho hodnotenia (10.12010-58%), ale dá sa to vysvetliť tým, že mystery linka nie každému vyhovie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film Tommyho Lee Jonese. Srovnávám především s veleúspěšným No country for old men a Three Burials of Melquiades Estrada, o Men in black ani nemluvě. Zajímavá zápletka, mystický (ale neškodný) nádech tajemna a odkazu na slavnou konfederační historii, "atraktivní" prostředí močálů, pasující country hudba. Snad jen Tommy by se nemusel za každou cenu pressovat do kalhot takového tvrďáka, přinejmenším scéna v baru po odtažení limuzíny "Baby Feeta" je zbytečně přehraná. Jinak ovšem pohodová detektivka, i když spíše thriller než drama. Na tohle se do kina jít dá. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

No je to spíš tři a půl. Kriminálka která se obejde bez vulgarizmů a většího násilí. Mozek budete nuceni zapnout v úvodu a bude te ho muset držet zapnutý až do konce. Na filmu mi to tak trochu kazili scény s generálem (děje se v tu chvíli odehrávaly v letech kdy byla občanská válka). Velké plus je pro gentlemanského poldu Tommyho Lee Jonese a někdy slušně hláškujícího Johna Goodmana. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ja fakt neviem čo som videl...zhúlene artový film?..alebo nejakú serióznu krimi?...Tommy Lee Jones sa vezie na vlne svojich drsných rolí - No Country For Old Men a Elah...ale čo je to platné...ak sa tento film tvári všelijak...obal a trailer klame...dostane sa vám strašne spomalená psycho kriminálka ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

T.L.Jones je na tieto úlohy vyšetrovateľov a policajtov ako stvorený. Príbeh mi sedel, postupné približovanie k vrahovi dáva čas ponoriť sa do celkovej atmosféry. Mafián v podaní J. Goodmana je dobrá postava a práve napätie medzi ním a T.L.Jonesom je korením filmu. Vadou na filme je alkoholické blúznenie či vidiny a rozhovory s generálom, ktoré tu akosi nesedia a film by bol bez nich určite reálnejší a divákovi bližší. 60%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama