Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Vzácný jako diamant, takový je výskyt elektronické hudby ve filmech. A co teprve vybroušený diamant. Takový je Berlin Calling, navíc, když je o světě elektronické hudby, výborně v něm hraje skutečný DJ a producent Paul Kalkbrenner a z filmu zní jeho nádherná hudba, to je potom skutečný audiovizuální požitek a onoho krásného rozpoložení po skončení filmu se nemůžu nabažit. Filmů, jako je Berlin Calling je snad méně, než šafránu, o důvod víc, proč si jej vážit. Navíc fakt, že zemí původu je Německo, která plodí výborné producenty elektronické hudby, ale s filmovým průmyslem už tolik na výši není a přesto všechno vznikne takový šperk, je maximální hodnocení zajištěno. Zkrátka, občas se podaří, občas to vyjde a Berlín si vás přivolá. Nadhodnocuji jednu hvězdu, čistě ze sympatií a výjimečnosti. No a co. ()

Peat 

všechny recenze uživatele

Hlavní sílou Berlin Calling je nesmírně kvalitní a hutný soundtrack, který prostupuje obrazem po celou délku sta minut. Není jen v pozadí, ale díky obsahu filmu vystupuje mnohdy do popředí a dostává se do hlavní role. Tím se už mnoha filmy propírané téma drog dostává do opět trochu jiného prostředí a roviny a dokazuje, že stále ještě není vyprahlé. Skvělou volbou bylo obsazení opravdového umělce DJ Paula Kalkbrennera, který dal své roly maximální míru autentičnosti, alespoň co se hudební části týče. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho mi trvalo než jsem se k tomuto filmu dostal. Těšil jsem se především na kvalitní soundtrack, který mne bude doprovázet celou stopáž filmu - toho jsem se dočkal a jsem uchvácen. Ale bohužel nemůžu si pomoci, ale děj tam pro mě hrál druhé housle. Vůbec jsem se do něj nemohl dostat, vůbec mě nevtáhl. Proto slabší hodnocení, i když mi to trhá srdce, jakožto vášnivého fanouška a posluchače elektronické hudby. Co se týče tématu drogy+DJ, upřednostňuji spíše It's All Gone Pete Tong. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hannes Stöhr .. Tento snímek zaujme především zainteresovaného příznivce elektronické hudby, protože hudebního směru neznalé nebude po filmařské stránce zrovna uvádět do extatických výšin. Ovšem i tak se zde jisté zdařilé segmenty najdou a taktéž hlavní postava, kterou ztvárnil neherec - DJ Paul Kalkbrenner, předvádí výborné herecké výstupy, patrně také proto, že ze zkušeností ví přesně jak všechny stavy "pod vlivem hudby - drog" zahrát. Osobně mi navíc dosti sedí interpretovaná hudba a byť ta "biografická" příběhová kostra není nejobjevnější, patří do kategorií, kde opakování je matkou moudrosti, protože některé věci/stavy nebude chtít každý poznat resp. je důležité před nimi stále varovat. Pro další postřehy vás odkážu na komentář uživatele Traffic. ()

eR99 

všechny recenze uživatele

Jakožto posluchač elektronické hudby byl tento film pro mě téměř povinností. Vynikající hudbu od Paula Kalkbrennera znám již delší dobu a přiznám se, že soundtrack k tomuto snímku se ke mě dostal dříve, nežli snímek samotný. Dějem mě toto drama nikterak nepřekvapilo. Oceňuji však realistické ztvárnění berlínského undergroundu. Herecké výkony hlavních představitelů a v neposlední řadě pohlcující, deepově laděnou hudební kulisu, díky které si při konečném hodnocení tento snímek zasloužil i tu pátou hvězdičku. Podobné snímky: It's All Gone Pete Tong , Groove . ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama