Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (785)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Fuj, co jsem to tady okecával ve svým starým komentáři? Líbivá kung fu limonáda, jejíž scénář je obludně patetická srajda v celku i detailu. Pokud vám stačí rukocviky a kopačky titulního hrdiny, pak si přidejte pár hvězdiček, co já vim - je to totiž to jediný, čím může tahle vyjednodušená báchorka o zlounech a patriotech "podle skutečné události" trochu zaujmout. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z řady čínských historických filmů, řeknu vám že ti Číňani si ale dokáží vážit svých významných postav. Tentokráte se zaměřili na pro mě do této chvíle neznámého mistra Ipa, který disponuje uměním Wing Chun. Jen tak pro zajímavost Bruce Lee tohle umění ovládal také. Z hlediska soubojů šlo podle mě o jeden z vrcholů žánru. Scéna v tělocvičně, ve které naštvaný mistr IP zruší 10 Japonců je můj zcela jasný favorit. Na konci dopadne podobně i hlavní protivník. Tomuto filmu rád odpustím fakt že si Číňani chtěli s Japonci srovnat účet. Je to zcela pochopitelné vzhledem k tomu jak se Japonci chovali. 85% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nápadité a svižné spracovanie, parádne choreografie a sympatický hlavný hrdina, ktorý je v jadre dobrotivý a priateľský, ale vie to skutočne pekelne rozbaliť. Zobrazenie japonskej okupácie dodáva inak trochu slabému príbehu značnú dávku pôsobivosti a k ​​postavám si divák dokáže vytvoriť vzťah aj napriek tomu, že vedú celkom prapodivné dialógy a neoplývajú ktovieako výraznými emóciami. Film síce viac ocení čínske publikum, pre ktoré sú všetky činy postáv otázkou národnej hrdosti, ale aj nezaujatý divák sa zaručene skvele pobaví. Áno, na prvý pohľad je to určite výborný bojový film s rozmanitými a dynamickými súbojmi, ale ďalšie veci vo mne vzbudzujú rozporuplné reakcie. Kung-fu filmom síce nijako zvlášť neholdujem, ale Ip Man si rozhodne zaslúži rešpekt. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen ukazuje a dokazuje, že patří mezi současnou elitu, která se objevuje ve filmech s bojovou tématikou. Film není jen bezmyšlenkovitá rubacine, ale má i povedený příběh. Krásně všechno zapadá do sebe, perlou filmu jsou tak jak jsem očekávál bojové scény, u Donnie Yena vždy na špičkové úrovni, souboje byly prostě dechberoucí. Při sledování filmu jsem měl pocit, že už jsem něco lehce podobného viděl....malá podobnost se snímkem Fist of Legend tam je....Čína vs Japonsko, mladý mistr vs generál:) Sečteno a podtrženo, více takových filmů pls. Jeden z nejlepších filmů o bojovém umění. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálne spracovaný príbeh majstra bojového umenia Wing Tsun. Film je poznačený čínskou ideológiu... poukazuje na súdržnosť, hrdosť, rovnosť a nezlomnosť obyčajných ľudí, v ktorých sa skrýva sila národa, zdôrazňuje význam rodiny... Výborná hudba a obstojné grafické spracovanie sa postarali o parádnu atmosféru, vďaka čomu som sa dobre bavil :) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Bojové umění provozované ve filmu generálem Miurou (Hiroyuki Ikeuchi) je Karate. Do dnešní podoby se vyvinulo okolo roku 1922, tedy v době, kdy Ip Man ještě žil. (Claude Speed)
  • Donnie Yen se naučil Wing Chun během devíti měsíců. Předtím znal pouze základy. (Drink4Fun)
  • Jako choreografové akčních scén se na filmu podíleli Sammo Hung Kam-Bo, Samma Hung i Tony Leung Siu-Hung. (Vojcl)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama