Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Kolyas odpad!

všechny recenze uživatele

Pár ucházejících fórků na začátku, jinak ale do nebe volající výplach mozků pro masové americké publikum. Takhle intenzivní a trapná propaganda je snad možná právě jen tam, v "the greatest country in the whole world". Pan Zucker a oba spoluscénáristé v tomhle spektáklu manipulují a zjednodušují víc než celá Mooreova tvorba dohromady. Zloděj křičí: chyťte zloděje. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

K prvým trom Bláznivým strelám som sa vyjadril len veľmi stručne, tam netrebalo písať nič, všetky tri filmy boli výborné. Ale k tomuto paškvilu niečo napíšem. Najprv sa čudujem, prečo sa u nás tento film distribuoval pod názvom, ktorým ako keby naznačoval, že má niečo spoločné s Bláznivými strelami Franka Drebina. To je omyl číslo 1. Tento film je na míle vzdialený od pôvodných filmov a humoru je tu pramálo. Omyl číslo 2 je ten, že Leslie Nielsen sa nechal nahuckať do tohto filmu a divák má sprvu dojem, že naozaj pôjde o pokračovanie Bláznivých striel. Nepôjde. A tretí omyl je ten, že tento film bol označený za komédiu. Nezachránilo to ani to, že sa vo filme objavilo niekoľko známych hercov. Ak ste fanúšikmi Bláznivých striel Franka Drebina, tak sa tomuto filmu vyhnite širokým oblúkom. Dám 1* za asi 5 minútovú scénu z Afganistanu, ktorá humorom pripomínala prvé tri filmy, ale tam to končí. Nebyť toho, tento brak by letel do odpadu! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No s předchozími díly se tento film nedá srovnávat. Žádný děj a hlavně strašně zmatený příběh, který je opravdu o ničem. Celkový dojem z filmu je hodně špatný a vtípky stojí také za prd. Kdyby tam hrál Leslie Nielsen hlavní roli a dělal svoje vtípky, tak tak jak to umí určitě bych hodnocení zvedl. Ale bohužel nehrál a to mě mrzelo, protože s tímto hercem jsou skvělé komedie.. 2/10 = 25% ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Nemládneme a pro Zuckera to platí dvojnásob. Zatímco u předešlých jeho parodií jsme byli zvyklí na fórek v každém (nebo přinejhorším každém druhém) záběru, tady jsou jednotlivé skeče vyplněny hromadou vaty a nesmyslnými kydy (což platí i pro původní znění, nejen český překlad). Vtipy navíc nemají tah na branku a nebaví. Na závěr si ještě odplivnu na stranu distributora, který pojmenoval tento flák čtvrtou bláznivou střelou, zřejmě s vidinou větších výdělků. Toto ale přece nemůže fungovat ani jako marketingový trik. Fuj! ()

jesus666 

všechny recenze uživatele

Ja osobne toto dielko považujem za metaparódiu. Možno je to spôsobené sentimentom k Zuckerovi, ale ja osobne si nemyslím, že sa snažil touto paródiou glorifikovať USA. Skôr sa mu to parodovanie Moore-a vymklo z rúk. Každopádne mám z celého filmu pocit, že Zucker stráca energiu a predovšetkým invenciu. Nechcem nad ním definitívne lámať palicu, takže počkám na Scary Movie 5. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Podľa dátumu na náhrobku sa Michael Malone (Kevin P. Farley) narodil 20. apríla 1952. V ten istý deň, akurát v roku 1889, sa narodil aj Adolf Hitler. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama